“Καταρχάς Ύπο, σε ευχαριστώ που με έκανες διάσημο.

Κατά δεύτερον, ποιος είσαι;

Επίσης να σου πω ότι με την κόκα πάλεψα για κάτι δεκαετίες, μου γάμησε την καριέρα, αλλά οκ, εσύ καλά κάνεις και τη γουστάρεις, γιατί μεταξύ μας, ποια καριέρα; Ρούφα αβέρτα.

Για τον Πελέ, επίσης ξέχασες να πεις ότι εκτός από ρουφιάνος, έχει παίξει και σε ταινία με τον Σταλόνε. Αυτά είναι τα πραγματικά του ξεφτιλίκια, σε παρακαλώ πολύ στο επόμενο τραγούδι σου που θα με κάνεις ρεζίλι, να το συμπεριλάβεις κι αυτό.

Στιχουργικά έχω πάθει πλάκα με την πάρτη σου, αλλά νομίζω ότι προσπαθείς υπερβολικά να αποδείξεις ότι παίρνεις ναρκωτικά. Θα αρκούσαν και από μόνες τους οι ρίμες σου. Δεν βγάζουν κανένα νόημα, έχουμε αυτιά κι ακούμε.

Ύπο, μου ’χει κολλήσει το “σημαία ήλιο αρτζεντίνο, μα το σπίτι μέσα είναι Κρεμλίνο”… Κάνε κάτι, το τραγουδάω όπου πάω, το τραγουδάω σε άσχετες στιγμές, η δικιά μου με ρωτάει συνέχεια τι είναι αυτό, έχει τρελαθεί… Ύπο θα με χωρίσει και θα φταις. Βέβαια, θα μου πεις, τι φταις εσύ που είσαι σουξεδιάρης τρελός. Και δίκιο θα ‘χεις. Άκου όμως μία ιδέα που μου’ρθε έτσι πρόχειρα: μην ξαναραπάρεις ποτέ. Τι λες;

Εντελώς φιλικά πάντως, κάνε κάτι και με τα δόντια σου ρε μαν. Έχουν τέτοιο κενό τα δύο μπροστινά, που αν ήσουν αμυντικός, θα στην πέρναγα την μπάλα πιο συχνά από εκεί, παρά κάτω απ’ τα πόδια (ωπ, δεν το περίμενες τέτοιο αστειάκι).

Για τον Μπατιστούτα πώς το κόβεις, θα μπορούσες να γράψεις και γι’ αυτόν κανά κομμάτι; Σχεδόν δεν μου μιλάει πια, έχει σκάσει. Άκου ιδέα για στίχο που έχω:

“Μπατιγκόλ, ναιιιιι Μπατιγκόλ,
Ύπο είμαι γκολ, ναιιιι είμαι γκολ,
Τελείωσε η σκόνη, πίνω αροξόλ,
Ναιιιιιι αροξόλ”.

Δεν φτάνω το μεγαλείο σου, αλλά θα με έκανες πολύ χαρούμενο αν έφτιαχνες ένα κομμάτι με αυτήν τη ρίμα και μέσα στα credits του δίσκου, μου έκανες την τιμή και έγραφες ότι αυτό στο έδωσε ο Πελέ.

By the way, άκουσα και το τελευταίο σου κομμάτι με τον Σνίκαρο και αρρώστησα. Άλλο παλικάρι κι αυτό… Πρέπει μια μέρα να τον πάρεις και να έρθετε Μπουένος Άιρες, να σας βγάλω έξω, να κάνουμε σνάπτσατ και οι τρεις μαζί. Πάρτε το ελικόπτερο που έχετε στο βίντεο και προφανώς είναι δικό σας, τόσα φράγκα βγάζετε. Διαφορετικά όποτε σας βγάλει το ΚΤΕΛ από δω για κανά λάηβ, χτυπήστε τηλέφωνο. 

Λοιπόν, μιλάμε. Σε ευχαριστώ για άλλη μία φορά πολύ για την κομματάρα.

Σνάπτσατ”.

*Συγγνώμη για τυχόν συντακτικά λάθη, αλλά την επιστολή την μετέφρασε απ’ τα αργεντίνικα στα ελληνικά, ο συμπατριώτης του Μαραντόνα και τραγουδιστής των Λοκομόντο, Μάρκος Κούμαρης.