Παραδέχομαι ότι δεν είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος να μιλήσει για το Burger Fest. Είναι ντροπή να περιγράφει την εμπειρία του στο φεστιβάλ της μπεργκεροφαγίας ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται σε δίαιτα. Αλλά ας το παρακάμψουμε όπως έκανα κι εγώ με την διατροφή μου. Πήγαμε, είδαμε, φάγαμε του σκασμού, ήπιαμε τα μπυράκια μας, κάναμε και τον χαβαλέ μας και είμαστε εδώ για να σου περιγράψουμε την εμπειρία μας, για να ξέρεις κι εσύ αν θα πρέπει να πας του χρόνου ρε αδερφέ. 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ. Τέλος συζήτησης. 

Βρέθηκα εκεί Κυριακή μεσημέρι και σύντομα κατάλαβα ότι αυτή την ιδέα δεν την είχα μόνο εγώ, αλλά την σκέφτηκαν πολλοί ακόμα μπεργκερολάτρες. Δεν πτοηθήκαμε όμως…

Ναι, είχε μπόλικο κόσμο και ναι, αυτός ο κόσμος ερχόταν κατά κύματα. Αλλά η διοργάνωση ήταν όπως ακριβώς την περιμέναμε εμείς οι κλασικοί κοιλιόδουλοι. Με μπόλικο φαγητό, με μπύρες, με σχετικά καλές τιμές, με γαμάτες μουσικές και ωραίο κόσμο. Για τις δικές μου επιλογές τα είπαμε και παλαιότερα, οπότε ας ασχοληθούμε με όσα έγιναν εκεί. 

Αρχικά ο χώρος στο Παλιό Αμαξοστάσιο ήταν αρκετά τίμιος. Από την μία πλευρά όλα τα burger houses, από την άλλη τα μαγαζάκια με τα αξεσουάρ ή το μπαρ για τα μπυράκια και τα αναψυκτικά σου. ‘Ενας μικρός χώρος για τα πιτσιρίκια κοντά στην είσοδο και από την πλευρά της Πειραιώς ήταν στημένη η σκηνή για τις Live συναυλίες (είχε και ΗΜΙΖ) ή τα stand up comedy. 

Τα burger ήταν αυτά που είναι πάντα. 9 από τα πιο γνωστά μπεργκεράδικα της Αθήνας βρέθηκαν εκεί και μας χάρισαν τις γεύσεις που έχουμε ήδη αγαπήσει. 

Επιτυχημένο; Θεωρώ πως ναι.

Είχε τις αδυναμίες της σαν διοργάνωση και φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού ήταν η πρώτη φορά που διεξήχθη κάτι τέτοιο. Ο χώρος αν και φάνταζε ο ιδανικός για τέτοια events, αποδείχτηκε μικρός για να μπορέσει να χωρέσει όλο αυτόν τον κόσμο που επισκέφθηκε το Burgerfest, ωστόσο φαντάζομαι πως οι διοργανωτές όσο ζουν μαθαίνουν κι εκείνοι, οπότε περιμένω το επόμενο να γίνει σε έναν μεγαλύτερο χώρο. Γενικά, με τις όποιες ελλείψεις του, αυτό το event είναι ένα από τα event που θέλουμε να βλέπουμε συχνότερα στην Αθήνα. 

Ίσως τα εισιτήρια με ορισμένη χρονική διάρκεια να ήταν επίσης απαραίτητα. Να ξέρεις ότι θα πάρεις το φαγητό σου σε συγκεκριμένο χρόνο, ότι δεν θα περιμένεις για πολλη ώρα στην ουρά και ότι δεν θα γίνεται ο κακός χαμός μέσα στο χώρο του Αμαξοστασίου. 

Πέρα από όλα τα άλλα, ήταν κι ένα καλό boost για την ζωή της Αθήνας γενικότερα. Κόσμος κατέβηκε στο κέντρο, έκανε τη βόλτα του, έφαγε και ενέταξε το Burger Fest σε ένα όμορφο σαββατοκύριακο. 

Αναμένουμε το επόμενο συντρόφια…