Βλέπω πολλά όνειρα τώρα τελευταία. Χθες, όμως, είδα το καλύτερο! Ήμουνα, λέει, σε ένα σπίτι με όλη την οικογένεια που με είχε σκυλοθετήσει και βλέπαμε ταινία. Εγώ είχα κουλουριαστεί στα πόδια της μικρής κόρης που με χάιδευε ασταμάτητα και το χαιρόμουν απίστευτα!

Αν με διαβάσουν τα παιδιά από τους δρόμους με τα οποία συνήθιζα κάποτε να τριγυρνώ, είναι σίγουρο ότι θα αρχίσουν να λένε τα δικά τους, «άχου τον μωρέ τον αγαπούλη!» και τέτοια. Αλλά να σας πω κάτι; Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αυτός είμαι και δε θα με αλλάξει κανένας! Νταξ, δεν λέω, οι αδέσποτοι φίλοι είναι ξηγημένοι, δεν έχω παράπονο. Αλλά ένα θεματάκι με τη γυμναστική το έχουν. Εγώ ήθελα να τρέχω, να πηδάω εμπόδια, να χτυπιέμαι στο CrossFit, να καρφώνω στις μπασκέτες, να πιάνω φρίσμπι στον αέρα… Έλα, όμως, που δεν έβρισκα παρέα με αποτέλεσμα να… τραβιέμαι μόνος μου! Παρ΄όλα αυτά, κατάφερα να εκτιμήσω ιδιαίτερα την αθλητική ζωή και να φτιάξω κορμί που πολλοί θα ζήλευαν. Και με το δίκιο τους. Δε φταίω εγώ που είμαι ένα από τα ομορφότερα ημίαιμα πίτμπουλ που κυκλοφορούν στην πιάτσα…

 

Μπροστά από τον καθρέφτη


Καταλαβαίνω ότι σας έχω «ψήσει» κι ότι ήδη πολλοί από εσάς έχετε σπάσει τα τηλέφωνα της Φιλοζωικής για να με σκυλοθετήσετε. Αλλά καταλαβαίνω επίσης ότι μερικοί μπορεί να έχετε ακόμα κάποιους ενδοιασμούς. Για να σας φύγει και η τελευταία αμφιβολία, πάντως, να σας πληροφορήσω ότι δεν είμαι κανένας ανεύθυνος που… σκορπάει κουτάβια από εδώ και από κει. Άλλωστε, οι καλοί κύριοι και κυρίες της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας ήταν ξεκάθαροι απέναντί μου από την αρχή: «Σίζαρ, από τη στιγμή που επέλεξες να έρθεις εδώ σε εμάς, να ξέρεις ότι παίζει στείρωση. Δεν παίζουμε με αυτά…». Τριών χρονών αντράκι είμαι, δέχτηκα την επέμβαση χωρίς κλάψες και με το αίσθημα της ευθύνης που διακατέχει όλα εμάς τα περήφανα και ατρόμητα πίτμπουλ. Αυτά που ακούγονται ότι δήθεν λιποθύμησα όταν είδα τη βελόνα τις αναισθησίας προέρχονται από κακόβουλους. Και αναίσθητους.
 

Αναπολώντας τις σκυλίτσες που έχουν περάσει από τη ζωή του…
 

Τώρα, λοιπόν, που θα γίνω φίρμα όπως ο Γιάννος και η Σέρα ελπίζω κι εγώ με τη σειρά μου να βρω ένα μόνιμο σπίτι. Αν αυτό θα είναι το δικό σου, δεν έχω τίποτε άλλο να σου πω πέρα από: Σ-Υ-Γ-Χ-Α-Ρ-Η-Τ-Η-Ρ-Ι-Α! Πιο σοφή επιλογή, όσο και να σπας το κεφάλι σου, δεν θα μπορούσες να κάνεις. Κι αν είσαι τύπος fit σαν κι εμένα, ακόμη καλύτερα. Σε κλείνω από τώρα για μια κόντρα στο τρέξιμο με τον νικητή να κερδίζει μια σκυλοτροφή! Το έπιασες το υπονοούμενο έτσι;

Πέρνα από το Κέντρο Φιλοξενίας της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας και ζήτα τον Σίζαρ τον Μεγαλοπρεπή (ok, μόνο εγώ το χρησιμοποιώ το επίθετο, αλλά θα καταλάβουν για ποιον μιλάς). Κάπου εκεί γύρω στις όμορφες εγκαστάσεις που με φιλοξενούν θα είμαι και θα λιώνω στους σκυλιακούς. Σε περιμένω!

UPDATED: Ο Σίζαρ τα κατάφερε! Βρήκε ήδη μια υπέροχη οικογένεια που τον υιοθέτησε!

*Φωτογραφίες: Παντελής Ζερβός

* Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Υιοθεσίας Σκύλων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία.