9 ράτσες σκύλων που μάλλον δεν θα συναντήσεις ποτέ μπροστά σου! (photos)

Από το Βέλγιο και τη Σουηδία, μέχρι το Θιβέτ και την Ταϊλάνδη... Φατσούλες που δεν βλέπεις καθημερινά δίπλα σου.

9 ράτσες σκύλων που μάλλον δεν θα συναντήσεις ποτέ μπροστά σου! (photos)

Από το Βέλγιο και τη Σουηδία, μέχρι το Θιβέτ και την Ταϊλάνδη... Φατσούλες που δεν βλέπεις καθημερινά δίπλα σου.

Στη ζωή σας έχετε δει και θα δείτε πολλές φυλές σκύλων. Υπάρχουν όμως μερικές φυλές που είναι τόσο σπάνιες που είναι αμφίβολο αν θα συναντήσετε ποτέ έστω και μερικές από αυτές. Απολαύστε λοιπόν κάποιες  από αυτές που στην πλειονότητά τους είναι αξιολάτρευτες...

 

1. Σουηδικό Vallhund

Ράτσα Σουηδικής προέλευσης. Περί το 1942 η ράτσα σχεδόν κόντεψε να εξαφανιστεί, αλλά με την βοήθεια ενός προγράμματος αναπαραγωγής, κατόρθωσε να διασωθεί. Αυτά τα σκυλιά είναι άριστοι θηρευτές μικρών αρπακτικών, τρωκτικών, φύλακες κοπαδιών βοοειδών, εξαιρετικά κατοικίδια, με ιδιαίτερη αγάπη κι αφοσίωση προς τους ιδιοκτήτες τους. Είναι πολύ δραστήρια και γι’ αυτό χρειάζονται πολύ άσκηση.

 

2.Βελγικό τεριέ     

Όταν πρωτοβλέπεις ένα Βελγικό τεριέ αναρωτιέσαι αν βλέπεις αρνί ή σκύλο. Όταν είναι κουτάβια το τρίχωμά τους είναι σκούρο και σιγά-σιγά μεγαλώνοντας φτάνει στα όρια του άσπρου. Είναι ίσως η πιο κατάλληλη φυλή για παιδιά. Όσο είναι κοντοκουρεμένα και έχουν αρκετή άσκηση τότε είναι ευτυχισμένα.
 


3. Θιβετιανό Mastiff

Μπορείς, λόγω του μεγάλου όγκου τους, να το πεις και μαντρόσκυλο. Τα Θιβετιανά Mastiff είναι σήμα κατατεθέν του τόπου καταγωγής τους. Χρησιμοποιούνται για προστασία χώρων, κοπαδιών και ανθρώπων. Είναι πολύ προστατευτικά με αποτέλεσμα να μην είναι πολύ ευχαριστημένα όταν στο σπίτι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα επισκεπτών.

 

4. Catalburun

Είναι φυλή η οποία συναντάται κυρίως στην Τουρκία. Έχει μια ανατομική ιδιομορφία στη μύτη και όταν το κοιτάζεις νομίζεις ότι έχει δύο χωριστές μύτες. Έχουν πολύ ιδιαίτερη όσφρηση με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικοί θηρευτές.
 

5. Mudi

Είναι φυλή με πολύ χαριτωμένη όψη. Το έργο που φέρνουν καλυτέρα εις πέρας είναι η φύλαξη κοπαδιών κατά την βοσκή. Τα Mudi προέρχονται από την Ουγγαρία και είναι πολύ ενεργητικά σκυλιά. Διαθέτουν διαφορά χρώματα τριχώματος, ζουν 13 με 14 χρόνια και φθάνουν σε βάρος από 18 έως 29 κιλά.
 
 

6. Catahoula Cur

Θορυβώδες σκυλί που μπορεί να μασήσει όλα τα έπιπλα εάν δεν απολαμβάνει από το  αφεντικό του την προσοχή που επιθυμεί. Τα Catahoula Cur τα χρησιμοποιούσαν στα έλη για φύλαξη βοοειδών και χοίρων. Τα σκυλιά αυτής της ράτσας για να πειθαρχήσουν θέλουν ιδιοκτήτη με έντονο και κυρίαρχο χαρακτήρα που μπορεί να τα διδάξει υπακοή.
 

7. Schipperke

Βελγικής  καταγωγής, ζουν 13-15 χρόνια. Παρά το συμπαθές της εμφάνισής τους είναι ανυπάκουα, επιθετικά και χρειάζονται πολύ εκπαίδευση. Έχουν το παρατσούκλι «μικροί μαύροι διάβολοι» και επιτίθενται  εύκολα σε άλλα ζώα. Εάν τα αφήσεις χωρίς εκπαίδευση δεν τα θεωρείς την καλύτερη και την πιο σίγουρη παρέα...
 


8. Azawakh

Κυνηγόσκυλο που συναντάται σχεδόν αποκλειστικά στη Δυτική Αφρική. Υπάρχει σε πολλά χρώματα όπως γκρι, κανελί και σπάνια σε μαύρο και μπλε. Κινείται με χάρη σχεδόν αιλουροειδούς, άτολμο από την φύση του, αλλά πολύ φιλικό και πολύ στοργικό. Η φυλή χρησιμοποιείται για κυνήγι γαζέλας και άλλων ζώων αυτής της κατηγορίας.


 
9. Thai Ridgeback

Αρχαία φυλή σκύλων με πατρίδα την Ταϊλάνδη. Σκυλιά μοναδικής ομορφιάς που τα συναντάς σε γκρι, καφέ, άσπρο και μαύρο χρώμα. Έχει μια ιδιομορφία στο τρίχωμα, ενώ το πέλος του δέρματος του τρέχει προς μια φορά, μια γραμμή κατά μήκος της πλάτης του. Είναι σκυλιά με ισχυρογνωμοσύνη που απαιτούν τον ανάλογο ιδιοκτήτη. Χρησιμοποιούνται συνήθως ως φύλακες κοπαδιών.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα