Ιανουάριος

Στις εκλογές που διεξάγονται στις 25 του μήνα, μεγάλος νικητής αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική πόλωση, ωστόσο, είναι πρωτοφανής και οι οπαδοί της Δεξιάς που ξεχύνονται στους δρόμους συγκρούονται με τους ψηφοφόρους της Κουμουνδούρου. Στα πρωτοσέλιδα της επόμενης μέρας κυριαρχεί ο τίτλος «Ξέσπασαν τα Ιανουαριανά», φράση που δεν κάθεται καλά ούτε στους μεν ούτε στους δε. Συναποφασίζουν τη μετάθεση των συγκρούσεων same time, same place 6 μήνες μετά. Το «Ιουλιανά» ακούγεται και γράφεται καλύτερα…

 

Φεβρουάριος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακούει τη φωνή του προ-πάππου στην άκρη του τηλεφώνου να του ψιθυρίζει: «Άσε, επιτέλους, κάτω το κοκορέτσι, Βάγγο! Σήκω και τράβα προς το Ποτάμι. Εκεί σιμά θα βρεις 50 ΡΙΖΕΣ από ΕΛΙΑ. Κλάδεψέ τες και κράτα όλο το ξύλο για το τζάκι σου». Ο Μπένι αρχικά σοκάρεται, ωστόσο “πιάνει” το πολιτικό υπονοούμενο και την επόμενη μέρα ρίχνει βόμβα μεγατόνων, όταν, αγκαλιά με Θεοδωράκη και Μπαλτάκο ανακοινώνει στου Μπαϊρακτάρη την ίδρυση του 3ου πόλου. Σκοπός του, να ταρακουνήσει τον νέο δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Θα αποκαλυφθεί, τελικά, πως η φωνή ήταν του Μητσικώστα, ο οποίος κατάφερε, άθελά του, να προκαλέσει τη μεγαλύτερη πολιτική τομή της Μεταπολίτευσης.


Μάρτιος

Νέα τάξη πραγμάτων στα ελληνικά μίντια. Το συζυγικό μοντέλο στα πρωινάδικα έχει πιάσει πάτο και τη θέση τους καταλαμβάνει πλέον το δίδυμο γαμπρός-πεθερά. Απόπειρες δολοφονίας, προπηλακισμοί, εμπρησμοί στούντιο, live αυτοκτονίες και δολοφονίες κανονικότατες ανάμεσα στα παράταιρα ζευγάρια, ανεβάζουν τα νούμερα -όσων έχουν ακολουθήσει το μοντέλο- στα ύψη. Δυστυχώς, όμως, τα κανάλια ξεμένουν μέσα σε ένα 20ήμερο από ανθρώπινο δυναμικό και ο Σεφερλής επιστρέφει θριαμβευτικά στο MEGA αγκαζέ με την Τσαβαλιά.

 

Απρίλιος

Τελειώνει η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την απόφαση να σκορπάει πανικό σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα: άπαντες αθώοι! Οι βουλευτές κι ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος, όμως, κατά την έξοδό τους από την πύλη του Κορυδαλλού, παθαίνουν κοκομπλόκο και χτυπημένοι από το σύνδρομο του «ιδρυματισμού» αρχίζουν έντρομοι να τρέχουν πίσω στα κελιά τους. Το κόμμα βγάζει ανακοίνωση, η οποία παραφράζοντας το σύνθημα των «απέναντι» καταλήγει ως εξής: «Το πάθος για τον εγκλεισμό, είναι δυνατότερο απ’ τον εθνικισμό».

 

 

Μάιος

Η Λιθουανία, έχει από την αρχή της χρονιάς υιοθετήσει ως νόμισμα το ευρώ και αποτελεί πλέον το 19ο κράτος της Ευρωζώνης. Ο Λαφαζάνης αποφασίζει να στείλει απόρρητο μέιλ προς τη Λιθουανή πρόεδρο, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε. «Πρώην συντρόφισσα, θα ήθελα τα φώτα σου και συγκεκριμένα να μου πεις πώς μπήκες. Από το ίδιο σημείο θα βγαίνεις, λογικά» γράφει, σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μη μπορώντας να χωνέψει την εικόνα του καθήμενου στην πρωθυπουργική καρέκλα, σ. Αλέξη, επιχειρεί να την…πριονίσει με κάθε τρόπο.


Ιούνιος

Απίστευτη διάκριση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς στο τελικό του Europa League που διεξάγεται στη Βαρσοβία τίθενται αντιμέτωποι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Την ημέρα του αγώνα, 15.000 Ολυμπιακοί κι άλλοι τόσοι φίλοι του Δικέφαλου του Βορρά ταξιδεύουν μέχρι την Πολωνία. Την επόμενη μέρα του αγώνα, υπερήλικας κάτοικος της πολωνικής πρωτεύουσας δηλώνει: «Μέχρι σήμερα νόμιζα πως η εισβολή του Χίτλερ, το 1939, ήταν ό,τι χειρότερο έχω ζήσει».

 

Ιούλιος

Ήρθε η ώρα των Ιουλιανών και του προκαθορισμένου από τον Ιανουάριο “ραντεβού” ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. Ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ καλείται να πάρει μια άτυπη ρεβάνς από την ατυχή έκβαση που είχαν τα Δεκεμβριανά για τους πολιτικούς του προγόνους. Λίγο πριν την τελική σύγκρουση στην πλατεία Συντάγματος, η παρέμβαση Μητσοτάκη αποτρέπει τα χειρότερα: «Δεν θα επιτρέψω σε όλους εσάς τους… χθεσινούς να αμαυρώσετε και να καπαρώσετε τη λέξη ‘‘Ιουλιανά’’. Την ανέδειξα, την καθιέρωσα, μου ανήκει!».


Αύγουστος

Ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που μαζί με τα «μπάνια του λαού», προσπάθεια να καθιερώσει και τα «μπάνια ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν γίνεται να είμαστε κυβερνητικοί και βιτρινάτοι και να δίνουμε στους πολιτικούς μας αντιπάλους το δικαίωμα να πιπιλάνε την καραμέλα περί “άπλυτων” κ.λπ. Επιβάλλω, το λοιπόν, υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ντους».


Σεπτέμβριος

Στις 10 του μήνα, η βασίλισσα Ελισάβετ καταρρίπτει το ρεκόρ της προ-προγιαγιάς της βασίλισσας Βικτώριας και γίνεται έτσι η μακροβιότερη μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας. Δεν θα χαρεί πολύ αυτήν τη μέρα, καθώς αργά το απόγευμα τη βρίσκουν νεκρή στο κρεβάτι της. «Σου εύχομαι να χαρείς τη σημερινή ημέρα όσο περισσότερο μπορείς» γράφει το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που κρατάει στο παγωμένο της χέρι και το οποίο προέρχεται από υπέργηρο πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, του οποίου το όνομα, ωστόσο, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

 

 

Οκτώβριος

Νέα προσπάθεια να ξαναπάρουν τα πάνω τους τα πρωινάδικα. Μετά τις πεθερές, επιστρατεύεται πλέον η ιδέα του swinging. Τα τηλεοπτικά ζευγάρια, λοιπόν, προκειμένου να ανεβάσουν την τηλεθέαση ανταλλάσσουν συντρόφους. Σεφερλής-Σκορδά και Λιάγκας-Τσαβαλιά είναι τα νέα δίδυμα που δημιουργούνται, ενώ τα ρεπό τους τα κάνουν ο Κατσούλης και η Καραβάτου. Το ένα ρεκόρ διαδέχεται το άλλο, όμως τα κοντέρ σπάνε όταν ο Σεφερλής τσιμπάει χαριτωμένα τον… ποπούλη της Σκορδά όσο αυτή ανακατεύει φασολάδα on air.

 

Νοέμβριος

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο για τα δικαιώματα του Λάκη Γαβαλά, ο οποίος μόλις πρόσφατα αποφυλακίζεται για 27η φορά μέσα σε τρία χρόνια. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται για τη δημιουργία ποδόλουτρου μέσα στο κελί του αλλά και για την αγορά “Κάρτας Διαρκείας Φυλακών Κορυδαλλού για τη σεζόν 2015-2016”.


Δεκέμβριος

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντάται με αντιπροσωπεία της τρόικας και της ΕΚΤ στο Παρίσι προκειμένου να συμφωνήσουν τους όρους του Μνημονίου Νο 12. Στην Αθήνα, ο κοσμάκης ξεσηκώνεται και, καθοδηγούμενος από την αξιωματική αντιπολίτευση κατακλύζει το Σύνταγμα. Στην κεφαλή της πορείας που κατευθύνεται προς την πλατεία Κουμουνδούρου, η Βούλτεψη κι η Πιπιλή παίζουν σφαλιάρες με τα ΜΑΤ. Δίπλα τους, δεσπόζει η εξίσου μάχιμη φιγούρα του Αντώνη Σαμάρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ κρατάει ψηλά το τάμπλετ του, το οποίο παίζει κατ’ επανάληψη τις προ ετών αντιμνημονιακές του δηλώσεις και ταυτόχρονα δίνει το σύνθημα μέσω του τηλεβόα -που κρατάει ο Βενιζέλος: «Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!».