11 Σεπτεμβρίου 2001 και ο ουρανός στη Νέα Υόρκη κατάμεστος από αναθυμιάσεις καπνού.

Μαύρη σελίδα στην ιστορία που θέλει αυτό το μέρος του πλανήτη να ενσαρκώνει την πραγματοποίηση του αμερικανικού ονείρου.

Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας που εκδηλώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Συγκεκριμένα, εκδηλώθηκε αεροπειρατεία σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη, τρία εκ των οποίων οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο, στην Πενσυλβάνια.

Δεν χρειάστηκε πολύ για να σκορπίσει παντού γύρω ο τρόμος και η καταχνιά παρά μόνο λίγη ώρα.

Τόσο ο κόσμος που κυκλοφορούσε στους δρόμους, όσο και άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης μέσω των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα την “Ημέρα που άλλαξε τον κόσμο”, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, καθώς πέρα από τους χιλιάδες θανάτους και καταστροφές που προκάλεσαν οι επιθέσεις αυτές στην καρδιά των ΗΠΑ, αποτέλεσαν τη λεγόμενη “νομιμοποιητική βάση” για τις αμερικανικές εισβολές σε Αφγανιστάν και Ιράκ με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν προκαλώντας χιλιάδες απώλειες. Εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 εξακολουθούν να μένουν αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν σταδιακά στο φως της δημοσιότητας, οι εν λόγω επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από ισλαμιστές τρομοκράτες, οργανωμένων από την οργάνωση “Αλ Κάιντα” και τον αρχηγό της, Οσάμα μπιν Λάντεν, με σκοπό να πλήξουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους, την Αμερική και κατά συνέπεια τη Δύση, χτυπώντας τα σύμβολα της δύναμής του, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε στα ΜΜΕ λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις.

Η ημέρα αυτή, θεωρείται η “μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση μέχρι στιγμής” που αποτελεί κομβικό σημείο στην παγκόσμια ιστορία έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο.

Ίσως κανένα άλλο γεγονός στην παγκόσμια θεωρία να μην έχει δημιουργήσει τόσο πολλούς αστικούς θρύλους, εναλλακτικές υποθέσεις και θεωρίες συνωμοσίας, όσο το χτύπημα των Δίδυμων Πύργων και του Πενταγώνου.

Ενδεικτικά, κάποια από τα στοιχεία πάνω στα οποία είναι χτισμένη η θεωρία, είναι ότι οι επιθέσεις έγιναν “από μέσα”, για να νομιμοποιηθεί ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και να περιοριστούν οι πολιτικές ελευθερίες, ή ότι οι πύργοι κατέρρευσαν κάθετα, σαν από ελεγχόμενη έκρηξη και ότι κανένα άλλο ατσάλινο κτίριο δεν έχει καταρρεύσει πριν ή μετά την 11η Σεπτεμβρίου λόγω φωτιάς.

Ακόμη, ότι στις φωτογραφίες του συντετριμμένου αεροπλάνου στο Πεντάγωνο δεν φαίνεται κανένα κομμάτι καμένου μετάλλου, κανένα ανθρώπινο σώμα, καμία αποσκευή και κανένα κάθισμα αεροπλάνου και ότι τα αντιπυραυλικά συστήματα του Πενταγώνου θα έπρεπε είχαν δει την Πτήση 77.

Επίσης, ένα βίντεο τραβηγμένο από κοντινό βενζινάδικο, που φημολογείται πως κατέγραφε την πρόσκρουση στο Πεντάγωνο και το οποίο κατασχέθηκε από το FBI, έδωσε τροφή στους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας για τα επόμενα 200 χρόνια. Ωστόσο, το βίντεο αυτό, δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.

Ακόμη και σήμερα, δεκατέσσερα χρόνια μετά, σύμφωνα με έρευνες που διενεργούνται κατά καιρούς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ένας στους επτά Αμερικανούς απαντά με βεβαιότητα ότι ναι, “Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν σκηνοθετημένη από την αμερικανική κυβέρνηση” θεωρώντας πως “η 11η Σεπτεμβρίου ήταν μια συνωμοσία της κυβέρνησης Μπους με στόχο να δικαιολογήσει τις εισβολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ”.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά και οι θεωρίες συνωμοσίας δεν λένε να ξεθωριάσουν περιφρονώντας αναρίθμητες επίσημες, ανεξάρτητες ή δημοσιογραφικές έρευνες, ενώ πολλές φορές δεν διστάζουν ακόμη και να προσβάλλουν το αίσθημα της κοινής λογικής με διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας και συνωμοσιολαγνείας.

Όταν οι αριθμοί “μιλάνε”. Σύμπτωση ή όχι;

Η 11η Σεπτεμβρίου είναι η 254η μέρα του χρόνου: 2+5+4 = 11

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου μένουν 111 μέρες για το τέλος του χρόνου

Δίδυμοι Πύργοι – δίπλα δίπλα φαίνονται σαν τον αριθμό 11

Το πρώτο αεροπλάνο που χτύπησε τους πύργους ήταν η Πτήση 11 από τις American Airlines ή AA – A= το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου,οπότε ξανά έχουμε 11:11

Πολιτεία της Νέας Υόρκης – Η 11η Πολιτεία που προστέθηκε στην ένωση

New York City (πόλη της Νέας Υόρκης) – 11 γράμματα

Afghanistan (Αφγανιστάν) – 11 γράμματα

The Pentagon (Το πεντάγωνο) – 11 γράμματα

Ramzi Yousef – 11 γράμματα (καταδικάστηκε για την ενορχήστρωση της επίθεσης στους δίδυμους πύργους, το 1993)

Πτήση 11 – 92 επιβαίνοντες – 9 + 2 = 11

Πτήση 77 – 65 επιβαίνοντες – 6 + 5 = 11

Ο ταχυδρομικός κώδικας για τη Νέα Υόρκη είναι 10001

 

Παρακολουθήστε παρακάτω ένα σχετικό βίντεο από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, που τραβήχτηκε από το ελικόπτερο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης: