Τσάντες. Ένα απαραίτητο αξεσουάρ που ακολουθεί τη γυναίκα από την ώρα που θα βγει το πρωί από το σπίτι της μέχρι την ώρα που θα μπει το βράδυ. Γυναικείο προνόμιο; Όχι. Η τσάντα είναι παρεξηγημένο αξεσουάρ. Ο πουριτανισμός που επικρατεί, ιδιαίτερα στις μικρές πόλεις, δε θέλει τον άντρα να κρατάει τσάντα.

Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις, που ο άντρας είναι γιατρός, δικηγόρος, επιχειρηματίας κι ο χαρτοφύλακας επιβάλλεται, η τσάντα είναι παρεξηγημένο αξεσουάρ. Δε θα έπρεπε όμως γιατί κι οι άντρες έχουν ψυχή. Δεν είπαμε να τρέξετε στα καταστήματα και να αγοράσετε την πρώτη τσάντα που θα δείτε στη βιτρίνα. Αλλά σίγουρα υπάρχουν επιλογές κι ανάλογα με το τι σας εξυπηρετεί, κάνετε την πιο σωστή.

 

Πολλοί αναρωτιούνται, για ποιο λόγο ένας άντρας πρέπει να κρατάει τσάντα. Ειδικά οι γκόμενες, όταν δουν έναν τύπο που τους αρέσει με τσάντα, κάτι παθαίνουν. Προσπαθούν να του κολλήσουν την ταμπέλα του gay ή του «φλούφλη», χωρίς λόγο.

Μέσα σε μία τσάντα, ένα αρσενικό, βαρύ  κι ασήκωτο, μπορεί να έχει εκτός από πορτοφόλι, κλειδιά κτλ, μια δεύτερη αλλαξιά (εσώρουχο και κανένα t-shirt), την οδοντόβουρτσά του, το άρωμά του, ένα ξυραφάκι με ένα αφρό. Πόσες φορές μας έχει να ξεμένουμε το βράδυ στο σπίτι μίας φίλης ή ενός φίλου και την επόμενη μέρα να πρέπει να πάμε κατευθείαν για δουλειά; Αν όχι πολλές, σίγουρα αρκετές.

Μία καλή τσάντα, όχι απαραιτήτως ακριβή, είναι η λύση για πρακτικά κυρίως θέματα. Αρκεί να αποβάλλετε τον πουριτανισμό από πάνω σας.