Ένα βαρύγδουπο Χ έριξε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στην κυβέρνηση, απορρίπτοντας την πρότασή της να παίξει υπουργικό ρόλο στον σημερινό ανασχηματισμό. Και επειδή, τα ΤΥΝ είναι για να μοιράζονται, ο κ.Αποστολάκης, ακολουθώντας το παράδειγμα του Λευτέρη Πανταζή, έγραψε το δικό του ποστ στο γκρουπ “Thank you, Next”. Και εμείς το βρήκαμε.

Το TYN του Αποστολάκη μέσα από τα δικά του λόγια:

“Καλησπέρα στην ομάδα. Οι σύμβουλοί μου με πίεσαν να σας διηγηθώ και εγώ το δικό μου TYN, γιατί λένε είναι τάση να μιλάνε για το τέλος μιας σχέσης μεσήλικες και Boomers σε γκρουπ στο Facebook. Θα αφήσω και Υ.Γ στο τέλος γιατί, για κάποιο λόγο, το κάνετε όλοι

“Το όχι και τόσο μακρινό, αλλά εντελώς διαφορετικό 2019, ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ομάδα του, μου έκαναν επιθέσεις. Βλέπετε, ήμουν μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με ρόλο υπουργού. Μητσοτάκης, Πλεύρης, Μπακογιάννη, Λοβέρδος δεν με άφηναν σε ησυχία. Βαθιά μέσα μου απολάμβανα χαιρέκακα τον εκνευρισμό τους, αλλά παράλληλα δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ασχολούνταν τόσο πολύ μαζί μου. Υποκριτή με ανέβαζαν, Χούντα με κατέβαζαν. Ο καημένος ο Αλέξης Τσίπρας, προσπάθησε να με υπερασπιστεί, αλλά είχε και σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί. Με ένα από αυτά, τον Πολάκη, συνεχίζει το ντάντεμα και ασχολείται μέχρι και σήμερα και του εύχομαι, μέσα σε όλα, να τον πείσει να κόψει και το τσιγάρο. Τέλος πάντων, για να μη γίνει σεντόνι και με κράζετε στα σχόλια (έχω δει πως το κάνετε και αυτό για κάποιο λόγο), το «πάρτι» με τον Αλέξη τελείωσε και με τη νέα κυβέρνηση ήρθαν πανδημίες, πυρκαγιές, σεισμοί, ξύλο σε πλατείες δώρο από αστυνομικούς σε πολίτες και γενικώς κάποιοι αρκετά καλοί λόγοι για να κάνουν έναν ανασχηματισμό, έτσι για να δείξουν ότι «γίνονται πράγματα» που με τόσο γοητευτικό τρόπο λέει το παντοτινό μου crush, η Βάνα Μπάρμπα.

Δεν θα πω ψέματα, ήξερα για τον ανασχηματισμό. Με είχε πάρει ένα τηλέφωνο ο πρωθυπουργός, προτείνοντάς μου θέση υφυπουργού. «Α, τώρα με αγαπάτε», του είπα στο τηλέφωνο όσο έκανα νοητό high five στον εαυτό μου, γιατί -ξέρετε κάτι;- μπράβο μου. Εγώ, για να είμαι εντάξει, τον ρώτησα αν από ΣΥΡΙΖΑ μεριά ξέρουν για την πρόταση, και με διαβεβαίωσε πως ναι. Μόνο «με τις ευχές τους» δεν μου είπε. Άρχισα να το σκέφτομαι και να εκφράζω τον συλλογισμό μου, μα  πρωθυπουργός μου ζήτησε να μην πλατειάζω και επειδή αυτό έθιξε τον εγωισμό μου, αποφάσισα να κάνω το deal ακόμα πιο δελεαστικό για εμένα. «Ή υπουργός ή καθόλου», του λέω. Υφυπουργιλίκι έχω ζήσει πάμε για άλλα. Ήξερα πως ρισκάρω, αλλά στρατιωτικός είμαι, δεν μασάω. Παραδόξως ο πρωθυπουργός δέχτηκε και πολύ εύκολα μάλιαστα, και όχι απλώς το δέχτηκε, αλλά κράτησε και τον λόγο του. «Θα τα δώσω όλα. Ευχαριστώ για την τιμή» του απάντησα γιατί έτσι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Δεν θα απολογηθώ για τον ενθουσιασμό και το φιλότιμό μου. Οι ανακοινώσεις που έκαναν λόγο για τη θέση μου στον ανασχηματισμό δεν άργησαν να διαρρεύσουν στα Μέσα. Στο Twitter άρχισε πάρτι, πολύ μίσος βρε παιδιά, αλλά δεν ήμουν εγώ ο στόχος. Η κωλοτούμπα του Μητσοτάκη τους πόνεσε περισσότερο. Πάλι καλά.

Ίσα που είχα αρχίσει να ψάχνω βίντεο του Χαρδαλιά, για να ξέρω με ποιον θα μπω στον άτυπο διαγωνισμό «ποιος το έκανε καλύτερα», χτυπάει το κινητό μου. «Αλέξη μου…», προλαβαίνω να ξεστομίσω και αρχίζω να ακούω το πιο εκτενές, αλλά και με το γάντι, μπινελίκωμα της ζωής μου. «Όχι δεεενεεε…», προλαβαίνω να μουρμουρίζω μέσα από το στόμα μου. «Τι όχι δεεενε και τι όχι λύυυνε», μου λέει ο Αλέξης, μεγάλος φαν του Κωνσταντίνου και Ελένης. Με τα πολλά, καταλαβαίνω πως όχι μόνο δεν ήξερε για την πρόταση, αλλά έγινε και έξαλλος. Του εξηγώ όσο πιο κατανοητά μπορώ πως με παγίδευσαν, πως μου είπαν πως εκείνος ήξερε και πως για αυτό δεν μπήκα στον κόπο να επικοινωνήσω μαζί, πως σε καμία των περιπτώσεων δεν θα έκανα κάτι τέτοιο, χωρίς να ξέρω πως και ο ίδιος το εγκρίνει. Με έπιασε το παράπονο. Πώς μπορεί να πίστεψε πως θα του έφερα ένα τέτοιο πισώπλατο χτύπημα; Σχεδόν με πλήγωσε το ότι με είχε ικανό για κάτι τέτοιο. «Συγγνώμη ρε Ευάγγελε», κατέληξε να μου λέει, εξηγώντας μου πως για εκείνον κάτι τέτοιο θα ήταν μαχαιριά στην καρδιά. Στο backround απαλά έπαιζε «το προσκλητήριο μου έπεσε από τα χέρια». Ανάψαμε από ένα πούρο και θυμηθήκαμε τις πρώτες μας στιγμές, τις συνεννοήσεις μας, τα τσίπουρα που ήπιαμε μερικά βράδια, όσα λέγανε για εμάς τότε οι Νεοδημοκράτες. Στην τελευταία τζούρα, με είχε πάρει και το συναίσθημα, του λέω «Αλέξη, θα του ρίξω ΤΥΝ». Δεν κρατήθηκα. Έτσι και έκανα. Δειλό με είπε ο Μητσοτάκης, αλλά Κυριάκο, αν είσαι μέλος στο group, ήρθε η ώρα να μάθεις πως οι φιλίες όντως χαλάνε για τα κόμματα, αλλά η δική μου με τον Αλέξη δεν θα είναι μια από αυτές.

ΥΓ. Τελικά βγήκε σεντόνι.

ΥΓ 2. Συνεχίζω να πιστεύω πως ο Πολάκης πρέπει να κόψει το κάπνισμα.”

ΥΓ 3. Είναι περιττά τα ΥΓ σας. Το ξέρετε, έτσι;

*Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας.