Πολλά αστέρια του κινηματογράφου έχει βγάλει το Hollywood από τις παλιές καλές ασπρόμαυρες εποχές έως σήμερα. Όμως μόνο ένα έχει καταφέρει να συνδυάσει τόσο ωραία το ταλέντο, την ομορφιά, την άνεση και τη καλή ζωή: ο Steve McQueen. Ο άνθρωπος που θα γινόταν γνωστός σε όλους ως ο βασιλιάς του cool. 

Γεννημένος στις 24 Μαρτίου 1930, πάντα χαλαρός, αλλά και… τρελός (για τη ζωή), με βλέμμα που σε «διάβαζε» και την ατάκα έτοιμη στο στόμα για να σε βάλει στη θέση σου, συνέδεσε την κινηματογραφική του πορεία, αλλά και τη ζωή του με την ταχύτητα (είτε σε 2, είτε σε 4 τροχούς), τις όμορφες γυναίκες και φυσικά το στυλ.

Οι εμφανίσεις του με κοστούμι έγραψαν ιστορία (θυμήσου την ερμηνεία του στο «Υπόθεση Τόμας Κράουν» και θα καταλάβεις), ενώ το πιο rebel στυλ του, όπως αυτό που είχε στη «Μεγάλη απόδραση» έγινε μόδα.

Και το σημαντικότερο;

Τα έκανε όλα να φαίνονται τόσο φυσικά και απλά. Για αυτό ήταν ο βασιλιάς του cool – όσο cool ήταν και τα μαθήματα ζωής του. 

«Ζω για τον εαυτό μου και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν» 

«Θα προτιμούσα να ξυπνήσω ένα πρωί στη μέση του πουθενά, παρά σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη της γης» 

«Ακόμα δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι ένας ηθοποιός που ασχολείται με τους αγώνες ταχύτητας ή ένας οδηγός που παίζει στον κινηματογράφο» 

«Να πω την αλήθεια, δεν είμαι καλός ηθοποιός. Έχω ορισμένες καλές στιγμές, αλλά όταν παίζω άσχημα είμαι πραγματικά χάλια. Απλά κάτι έχει το βλέμμα μου που κάνει τους ανθρώπους να θεωρούν ότι είμαι καλός» 

«Έχω μάθει ότι η ζωή είναι ένας μεγάλος και δύσκολος δρόμος. Όμως πρέπει να συνεχίσεις την πορεία σου, διαφορετικά θα πέσεις στο χαντάκι δίπλα στον δρόμο»

«Όταν γύριζα τη “Μεγάλη απόδραση” σκεφτόμουν συνεχώς, πως αν κάποτε η ζωή μου γινόταν ταινία, έτσι θα ήθελα να ονομάζεται: η μεγάλη απόδραση»

«Τα πράγματα είναι απλά στους αγώνες: Αν κερδίσεις εσύ κάποιον τότε είσαι καλύτερος, αν σε κερδίσει ο άλλος τότε αυτός είναι καλύτερος» 

«Όταν πιστεύω σε κάτι, τότε παλεύω σαν να μην υπάρχει αύριο για να το κάνω πραγματικότητα»