Αν έχεις καταφέρει στο άκουσμα του ονόματός σου, του μικρού σου ονόματος, όλοι οι Έλληνες να σε σκέφτονται χαμογελώντας και νιώθοντας δέος και ευγνωμοσύνη που περπατάς ανάμεσά μας, τότε είσαι ένας ευλογημένος άνθρωπος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ξεχνά τα Σεπόλια του. Το σπίτι του, τους ανθρώπους της γειτονιάς, την πατρίδα που μεγάλωσε και όλα αυτά τα συναισθήματα που νιώθει ένας άνθρωπος για τον τόπο του- που οι λέξεις είναι μικρές για να περιγράψουν.   

Η είδηση που έγινε viral σε χρόνο dt είναι η εξής: χθες το βράδυ, μαζί με την μητέρα του και τα αδέλφια του συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα παρέδωσαν στην εκκλησία του Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, τη γειτονιά που μεγάλωσε, προκειμένου να δοθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Γιατί μας άγγιξε; Γιατί έχουμε βαρεθεί τον κάθε ινφλουένσερ που γίνεται πλούσιος με τα likes μας ποστάροντας ντεμέκ ευαισθησίες, πάντα με τοποθέτηση προϊόντος κι ένας γίγαντας του NBA, έκανε το αυτονόητο. Βοήθησε τον γείτονα του χωρίς να φωνάξει τα κανάλια, που φυσικά θα έστελναν τους πάντες για να έχουν ένα πλάνο του σουπερστάρ.  Το ίδιο είχε πράξει και μετά τις πλημμύρες στην Καρδίτσα, όταν μαζί με τα αδέρφια του έστειλε είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από την κακοκαιρία “Ιανός”.

Tα Σεπόλια για τον Greek Freak είναι και το καφέ του Γιάννη Τσίγκα, του ανθρώπου που όταν ο Γιάννης του ζήτησε δουλειά για να βοηθήσει την οικογένεια του εκείνος αρνήθηκε, γιατί ήθελε να τον βλέπει στα γήπεδα του Φιλαθλητικού να προπονείται. Και του έδινε τρόφιμα. Τι λέει ο κύριος Γιάννης στο βίντεο: ότι η φτώχεια τον έκανε προσγειωμένο. Τι λέει ο Γιάννης; Όταν έχεις φαγητό πρέπει να το μοιράζεσαι.

Τι άλλο αξίζει να μάθεις για την οικογένεια Αντετοκούνμπο: την περασμένη άνοιξη προσέφεραν 20.000 μάσκες στον Δήμο Ζωγράφου χωρίς ανακοινώσεις για φιλανθρωπικό έργο. Κι αν πιστεύεις ότι ο Γιάννης δίνει μόνο στον τόπο του, μάθε ότι προσέφερε 100.000 δολάρια στο προσωπικό του γηπέδου των Mιλγουόκι Μπακς που είχε μείνει χωρίς εργασία λόγω του lockdown. Είναι γνωστό τοις πάσι αλλά αυτά καλό είναι να γράφονται, ότι το  2019 χρηματοδότησε την κατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ στην πυρόπληκτη Ραφήνα.

Ο 26χρονος Γιάννης βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα και προπονείται -τις περισσότερες μέρες- μαζί με τον Ολυμπιακό. Ο Αντετοκούνμπο περνά αρκετές ώρες στο φαληρικό στάδιο, πήρε και μία υπογεγραμμένη φανέλα του αρχηγού του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη. Και οι φωτογραφίες του στο γήπεδο με τον Παπαλουκά είναι η απόδειξη ότι ο Γιάννης δεν είναι ψωνισμένος. Έγραψε ότι είναι μαθητής του Θοδωρή Παπαλουκά. Μόνο σεβασμός αξίζει στον Giannis.