Το κινηματογραφικό νέο των ημερών, δεν είναι άλλο πέρα από την 9η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο. Ψύχραιμο σε βλέπω από την στιγμή που μιλάμε για την 9η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΕΝΤΙΝ ΤΑΡΑΝΤΙΝΟ! Πριν λοιπόν ξαμοληθώ στα θερινά σινεμά για να βρω διαθέσιμη προβολή, θέλω να αποδώσω την δέουσα τιμή και δόξα σε ένα εκ των πρωταγωνιστών της! Φίλε μου Μπραντ Πιτ, δηλώνω απερίφραστα πως όλοι εδώ στο γραφείο θέλουν να κάνουν τα παιδιά σου! Θα αφήσω εκτός των σχόλια περί εμφάνισης ομορφιάς κτλ και θα προσπεράσω το γεγονός πως ήσουν με την Τζένιφερ Άνιστον και την άλλη την Αντζελίνα πως την λένε! Θα γράψω ότι είσαι και ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς σου, πράγμα που συχνά περνάει στα ψιλά γιατί μοιάζεις με αρχαίο Έλληνα θεό και άλλα τέτοια γραφικά σχόλια. O Μπραντ γεννήθηκε στις 18 του Δεκέμβρη του 1963 (σας βλέπω λυσσάρες, μην googleάρετε τόσο είναι το παιδί) και από την τρυφερή ηλικία των 24 έκανε τις εμφανίσεις από τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Στο ”Cutting Class” του 1989, θα δείτε την τρυφερή φατσούλα που τα επόμενα χρόνια θα κόλλαγε πλάι στις λέξεις Hollywood, ομορφότερος ηθοποιός του πλανήτη κτλ.

Στο ”Θέλμα και Λουίζ” ωστόσο θα έχει τον πρώτο αναγνωρίσιμο ρόλο του σαν JD μα εγώ θα τον προσκυνήσω ταπεινά για τον ρόλο του στο hyper-cult έπος ”True Romance” του μακαρίτη Tony Scott σε σενάριο Κουέντιν Ταραντίνο. Μετά θα κονταροχτυπηθεί με τον Τομ Κρούζ στη ”Συνέντευξη με ένα Βρυκόλακα”, για το ποιος είναι ο πιο σέξι βαμπιρέλος για να σκάσουν μύτη το 1995 το ”Seven” και οι ”12 Πίθηκοι”. Εκεί το πράγμα σοβάρεψε καθώς ο σούπερ γκόμενος του σινεμά είναι πολλά περισσότερα από ένα όμορφο πρόσωπο. Για την ταινία του Terry Gilliam τσιμπάει Χρυσή Σφαίρα σαν Jeffrey Goines και μαζί και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Συγκλονιστικός απλά, μπαίνει στο δυστοπικό σύμπαν του Γκίλιαμ και μας κάνει μπιέλες το μυαλό.

”Sleepers”, ”Meet Joe Black” και ”Επτά Χρόνια στο Θιβέτ” χτίζουν το μύθο του, ενώ διαφημίσεις εξώφυλλα και φανς που σκίζουν τα ιμάτια τους για ένα του αυτόγραφο, γίνονται καθημερινότητα. Και εκεί που νομίζεις ότι έχεις προβλέψει την πορεία του, σου πετάει στην μάπα Fight Club και ίσως την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του, σαν τσιγγάνος μποξέρ στο Snatch του Guy Ritchie! O Μπραντ ενσαρκώνει με ένα ιλιγγιώδη ρυθμό και μια λατρεύσιμη βρώμικη αλητεία τον αντιήρωα του έπους του Fincher, όμως ακόμη για λόγο που κανείς δεν καταλαβαίνει beauty comes first!

https://www.youtube.com/watch?v=7VaA6_CDRyY

Λίγο η εμφάνιση στο αξιομνημόνευτο επεισόδιο στα Φιλαράκια που τερμάτισε το σέξινεζ, λίγο η ”Συμμορία των 11” που διέλυσε το κούλνες ο ηθοποιός Μπραντ, πέρναγε πάντα σε δεύτερη μοίρα. Εκείνος βέβαια τον χαβά του, συνέχιζε να παίζει σε ταινιάρες, δίχως να χολοσκάει και ας του χρεώνανε κάτι ψιλομέτριες επιλογές σαν την Τροία, που έκανε τον Αχιλλέα να φαίνεται καλύτερα και από τα αγάλματα. Πάρε να χεις λοιπόν αμφισβητία της κακιάς ώρας λοιπόν ”Βαβέλ”, ”Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον” (τσιμπάει μια υποψηφιότητα Α’ Ανδρικού Ρόλου), ”Άδωξοι Μπάσταρδη” (συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον σκηνοθέτη Ταραντίνο), ”Δέντρο της Ζωής” (Τον διαλέγει για πρωταγωνιστή ο υπερμέγιστος Τέρενς Μάλικ) και ”Moneyball” (τσιμπάει και άλλη υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού), ”12 Χρόνια Σκλάβος” ( όπου τσιμπάει το μοναδικό του Όσκαρ σαν παραγωγός) & ”Big Short’‘. To μυαλό του ξουράφι για αυτό θα υπογράψει ωσάν παραγωγός πάνω από 50 ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές. Η φιλανθρωπική του δράση τεράστια, ενώ ο τυπάς όσο μεγαλώνει τόσο πιο ψεύτικος μοιάζει. Τα σαγωνοπεσίματα δε από το τελευταίο του πόνημα ”Κάποτε στο Χόλυγουντ” και την εμφάνιση του στο κόκκινο χαλί των Καννών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο καθώς άπαντες χαστουκίζονταν διερωτώμενοι πως σκατά είναι 56 ετών και είναι σαν τον πιο γοητευτικό 40ρη της γενιάς μας!

https://www.youtube.com/watch?v=rJ0yqOavyPo

Προσωπικά πιο πολύ από όλα τον γουστάρω τον Μπραντ γιατί μέσα σε όλα έπαιξε σε εξαιρετικές ταινίες του αμερικάνικου ανεξάρτητου κινηματογράφου σαν τα ”Killing Them Softly” & την ”Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς”, για τα cameo του στις Εξομολογήσεις Ενός Επικίνδυνου Μυαλού & Deadpool, για τον Weatherman που ερμηνεύει στο Jim Jefferies Show και την Between Two Ferns συνύπαρξη με τον Ζακ Γαλιφιανάκη!

Μπραντ να ξέρεις πως η δικαίωση δεν θα αργήσει! Το Όσκαρ θα έρθει! Άκου μια ιδέα που είχα πρόσφατα, κάνε μια ταινία και παίξε τον Μπραντ τον Πιτ και όλα θα έρθουν από μόνα τους!