Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Αν δεν έχεις πάει φαντάρος δεν θα καταλάβεις σχεδόν τίποτα από όσα θα διαβάσεις, γι’ αυτό καλό θα ήταν να προχωρήσεις παρακάτω και να υποκριθείς ότι δεν υπήρξε ποτέ αυτό το άρθρο. 

Τώρα που μείναμε μόνοι μας, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε τους τύπους που βαρέθηκες να βλέπεις στο φανταρικό σου. Και όταν λέμε φανταρικό, δεν εννοούμε ναυτικά και αεροπορίες γιατί γελάει ο κόσμος. 

Αυτοί είναι οι 7 τύποι που συναντάς στον στρατό.

Ο Βοσκός είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους γιατί έχει μάθει στη μοναξιά του ενώ όσες φορές ανοίξει το στόμα του θα χρησιμοποιήσει την ντοπιολαλιά του για να επιβεβαιωθεί η αδυναμία επικοινωνίας. Δεν ξέρει από τεχνολογία, μετά βίας ξέρει ανάγνωση και γραφή αλλά σχεδόν πάντα είναι ψυχούλα και από τους πιο συμπαθητικούς τύπους. Τα χέρια του πιάνουν και γι’ αυτό ο λοχαγός τον χώνει σε ό,τι δουλειά μπορεί να χρειαστεί να κάνει μέσα στο στρατόπεδο.

Αυτός είναι μακράν ο πιο σιχαμένος τύπος που θα δεις στη ζωή σου. Ελεεινός γλύφτης, κλαψομούνης, παίρνει τηλέφωνο το βύσμα του με οποιαδήποτε αφορμή και περηφανεύεται κιόλας γι’αυτό. Όλοι γύρω του θέλουν να τον πλακώσουν, δεν έχει φίλους και στο τηλέφωνο μυξοκλαίει και λέει στη μάνα του πόσο χάλια περνάει. Θα τον δεις πολύ λίγες φορές αφού θα πάρει άπειρες “τηλεφωνικές” άδειες την ίδια στιγμή που οι σειρές του θα λιώνουν στις σκοπιές. Αυτός είναι ένας εγωιστής καργιόλης που του αξίζει μόνο η περιφρόνηση.

Ο Κομάντος είναι ο κλασικός στρατόκαυλος που έχει κοπεί από τις ειδικές δυνάμεις και όλοι γύρω του είναι αρκετά φλώροι για εκείνον. Ξενερώνει που τους βλέπει να προσπαθούν να λουφάρουν ενώ όποτε έχει έπαρση σημαίας κάθεται όρθιος σε στάση προσοχής και μπινελικώνει όποιον αδιαφορεί. Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος να μη θέλει να υπερασπίζεται την πατρίδα του και συνήθως ο καθαρισμός του όπλου είναι η αγαπημένη του ασχολία. Όταν θα φάει κράτηση θα νιώσει ντροπιασμένος ενώ οι συφάνταροί του θα τον γλεντήσουν ανελέητα. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΕ.

Ο Επιστήμονας είναι εκείνος ο καημένος που μπαίνει στον στρατό μετά από 16 μεταπτυχιακά και είναι υποχρεωμένος να ακούει τις φωνές του μόμολου 19χρονου δεκανέα που το παίζει μούρη. Πίνει φραπεδάρα όλη μέρα και μοιάζει τόσο ξένος στην όλη εικόνα που οι αξιωματικοί σχεδόν αγνοούν την ύπαρξή του. Όταν δεν παριστάνει ότι υπερασπίζεται την πατρίδα, διαβάζει βιβλία, δεν βρίζει (πράγμα σπάνιο για φαντάρο), δεν καπνίζει, δεν πίνει και δεν συζητάει για γκόμενες. Βρίσκει τους πάντες γύρω του αφόρητους και όταν έχει έξοδο παίρνει εφημερίδα και αράζει μόνος του πίνοντας μπύρα.

Αυτή η βρωμερή σκουληκαντέρα είναι εκείνος ο τύπος που ένα βράδυ τον ρίξατε με τη βία στις ντουζιέρες και του πετάξατε απορρυπαντικό για να ξεβρωμίσει ο θάλαμος. Ο Μπίχλας για κάποιο λόγο φοβάται το νερό όσο και οι γάτες κι έτσι αρνείται να έρθει σε επαφή μαζί του με τα αποτελέσματα να είναι ορατά (και να μυρίζουν) σε όλο το στρατόπεδο. Έχει να πλύνει το χιτώνιο από τότε που το πήρε, έχει να αλλάξει κάλτσες από τα 7 του και γενικά χρειάζεται να μπει ολόκληρος σε πλυντήριο για να ξεβρωμίσει. Αν αυτός που κοιμαται δίπλα του τον δολοφονήσει, όλοι θα τον υπερασπιστούν στο στρατοδικείο.

Ο Σταρ είναι σίγουρα αυτός που θα δεις μόνο στην ορκωμοσία. Ο Σταρ είναι κάποιος διάσημος αθλητής-τραγουδιστής-σελέμπριτης που απλά θα πάει μία φορά για να ορκιστεί και άλλη μία για να πάρει το απολυτήριο. Ο Σταρ θα είναι πάντα καλός με τους συφάνταρούς του, ενώ αν είναι και τραγουδιάρης θα οργανώσει και μια βραδιά οπλίτη για να ξεχρεώσει το ξύσιμο που του χάρισε ο διοικητής και η φήμη του.

Ο Φίδης είναι ο μέσος έλληνας φαντάρος. Αυτός που προσπαθεί να γλιτώσει έστω και λίγα δευτερόλεπτα αράγματος. Έχει βάλει σκοπό της θητείας του, να κάψει όσο λιγότερες θερμίδες μπορεί και για να τα καταφέρει ελαττώνει τις μετακινήσεις του. Κάνει τράκα από τσιγάρα μέχρι όπλο και τζόκεϋ και κοροϊδεύει τους υπαξιωματικούς μέσα στα μούτρα τους. Αν μπορούσε θα έκανε τράκα και από αυτούς. Είναι πάντα μπουρδέλο με λυτα κορδόνια, αγυάλιστος και αξύριστος αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο αποφεύγει πάντα τις φυλακές και τις κρατήσεις.

 

Τώρα που είσαι έτοιμος να μπινελικώσεις ότι ξεχάσαμε περίπου 37 τύπους (και έχεις και δίκιος) ρίξε τις δικές σου προτάσεις στα σχόλια!