Ο Αντώνης Καλούδης είναι ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους συνθέτες στη μουσική σκηνή της Ελλάδας.

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 2009 και μετά από σύντομες σπουδές στον τομέα της επικοινωνίας, εγκαταστάθηκε στη Βοστώνη όπου σπούδασε στο Berklee College of Music. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με δυο πτυχία, το ένα πάνω στην κλασική σύνθεση, κι ένα στη μουσική για ταινίες και media.

Επέστρεψε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη του 2015 και αφοσιώθηκε στο Ελληνικό τραγούδι. “Το όνειρό μου είναι να πάρω τη σκυτάλη από εκεί που την άφησαν οι μεγάλοι Έλληνες συνθέτες και να γράψω λαϊκά τραγούδια και διεθνή ελληνική ορχηστρική μουσική” τονίζει ο ίδιος στο ellines.com 

Το 2012 κυκλοφόρησε έναν ορχηστρικό δίσκο με τον τίτλο «Αθηνά».

 
“Στην περιοχή της Βοστώνης όπου βρίσκονται τα κτήρια του Berklee οι μαθητές που κουβαλούν τα όργανα τραβούν τα βλέμματα του κόσμου που κάθεται να τους χαζέψει και να τους φωτογραφήσει. Πότε βγάζαμε τα όργανα για να παίξουμε στο δρόμο, άλλοτε τρέχαμε στις αίθουσες για να αποφύγουμε τα μεγάλα κρύα και μπαίναμε μέσα στη Μέκκα της παγκόσμιας μουσικής. Το Berklee είναι το Πανεπιστήμιο των 266 βραβείων Grammy, των Oscar και των Tony και το εισπράττει κανείς αυτό κάθε μέρα. Νιώθαμε ότι έχουμε την ίδια αφετηρία με άλλους πασίγνωστους συναπόφοιτούς μας όπως ο Quincy Jones,η Dianna Krall, ο Howard Shore και χιλιάδες άλλοι θρύλοι της μουσικής. Οι καθηγητές μας, τεράστια ονόματα της Αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας, μας συμπεριφέρονταν σαν να ήμασταν συνάδελφοί τους, μας αφηγούνταν ιστορίες όπως για το πως μέσα σ’ αυτή την αίθουσα ενώθηκαν οι Aerosmith, οι Dream Theatre και άλλα διάσημα συγκροτήματα που πέρασαν από τα χέρια τους. Μας ενθάρρυναν να δουλεύουμε πρώτα από όλα τις δικές μας συνθέσεις και μας βοηθούσαν πάντα να τις βελτιώσουμε. Ακούγαμε καθημερινά τις δουλειές των υπόλοιπων συμμαθητών μας κι ενώ τη μια μέρα έφευγες από την τάξη με την αυτοπεποίθηση ότι είσαι ο καλύτερος εκεί μέσα, την επόμενη ένιωθες από τους λιγότερο καλούς… Για τέτοια ακαδημία μιλάμε.” τονίζει αναφερόμενος στο Berklee.
 

 

Το 2015 επιστρέφοντας πίσω στην Ελλάδα, έγραψε τα μουσικά σήματα 12 περιφερειακών καναλιών της χώρας όπως του Attica TV, TRT, IRIDA, που ανήκουν στην εταιρία HellasnetTV. Επίσης, έγραψε μουσική για τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις και μουσικά σήματα τηλεοπτικών εκπομπών. Σήμερα, συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό του ACTION παρέχοντάς τους μουσικά σήματα ειδήσεων κι εκπομπών.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα για τον Αντώνη; “Ετοιμάζω για τη νέα σεζόν τον πρώτο κύκλο ελληνικών τραγουδιών κι έναν καινούργιο δίσκο ορχηστρικής μουσικής” τονίζει.

Και μας θυμίζει το καλοκαίρι που φεύγει… 

 
Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μια ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα το Ελληνικό τραγούδι και τον πολιτισμό και τις ιστορίες πίσω από τις νότες.

“Η Μουσική για μένα είναι τρόπος ζωής. Σκέφτομαι με ήχους και νότες. Η μουσική είναι άλλη μια γλώσσα. έχει το λεξιλόγιό της, το συντακτικό και τη γραμματική της, τους κανόνες της. Απευθύνεται στις ψυχές των ανθρώπων, δημιουργεί εικόνες, περνάει μηνύματα, μας ταξιδεύει στο χρόνο, ακουμπάει χορδές που δε φτάνουν άλλες γλώσσες. Θα έλεγα μάλλον ότι η μουσική είναι το πιο συγκινησιακό οικουμενικό μέσο επικοινωνίας…”