Στις καρδιές μας βρίσκεται πιο πάνω ακόμα και από το αγαπημένο μας Mini. Ωστόσο, το κατσαριδάκι, ο σκαραβαίος, η χελώνα ή όπως αλλιώς χαρακτηρίζουν το κορυφαίο «Beetle», μετράει περισσότερα χρόνια στην πιάτσα απ’ότι το Mini και φυσικά οι λάτρεις του είναι τόσο καμένοι (με την καλή έννοια) που έχουν καθιερώσει μέχρι και παγκόσμια ημέρα για πάρτη του. Ναι, καλά διαβάσατε. Παγκόσμια ημέρα Σκαραβαίου!

Την δεκαετία του ’30, λοιπόν, ο Αδόλφος Χίτλερ αποφασίζει να χρηματοδοτήσει μία ιδέα, που όπως φαίνεται είχε ο Ferdinand Porsche από το ’20, ώστε να δημιουργήσει το αυτοκίνητο του λαού. Να κοστίζει λίγα χρήματα, ώστε ο κάθε Γερμανός πολίτης να μπορεί να το βάλει στο γκαράζ του.

Έτσι κι έγινε, και το 1936 το πρώτο VW Beetle Prototype θα παρελάσει για πρώτη φορά στους δρόμους της ναζιστικής Γερμανίας!

Το κατσαριδάκι θα πουλήσει εκατομμύρια μοντέλα και ΔΙΚΑΙΩΣ θα χαρακτηριστεί αυτοκίνητο του αιώνα (κι ας μπήκε ελάχιστες φορές στα σπίτια του λαού, καθώς οι τιμές του ήταν πάντα “τσιμπημένες”).

Από την άλλη, πόσο ατυχία διάολε, ένα έργο τέχνης όπως το Beetle, να πέφτει πάντα σε λάθος χέρια;

Aν και οι καμένοι με το είδος θεωρούν το αυτοκίνητο αυτό ως σύμβολος μιας ελεύθερης γενιάς #Love_Revolution


 
Τέρμα τα λόγια, ας μιλήσουν οι φωτογραφίες:
 
 
 
 


Τέρμα τα λόγια! Ας μιλήσουν οι φωτογραφίες. wink

Credits: Στον φίλο μας Στέφανο Λιόση, που μας άνοιξε τα μάτια και μας έδωσε τα φώτα του στις φωτογραφίες που ακολουθούν!