Τους τελευταίους 2-3 μήνες παίζει έντονα στην αθλητική επικαιρότητα της Βρετανίας το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού βρίσκεται προ των πυλών της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της Νότιγχαμ Φόρεστ. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αν και διέψευδε τα πρώτα σενάρια, πλέον δεν βγάζει μιλιά, κάνοντας πολλούς να θεωρούν -και όχι άδικα- πώς κάτι παίζει.

Λίγες μέρες πριν, το όνομα του Μαρινάκη ακούστηκε και για την σερβική Μπέογκραντ ενώ μερικούς μήνες νωρίτερα, φήμες τον ήθελαν να μπαίνει και στο μετοχικό σχήμα του Mega.

Κι αναρωτιόμαστε… Τι άλλο θα αγοράσεις ρε πρόεδρε; 

Επειδή λοιπόν ο πρόεδρος δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο, μπήκαμε στο γραφείο του και αποκαλύπτουμε όλες τις μελλοντικές επιχειρηματικές του κινήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προτίθεται να αγοράσει:

ΚΑΝΑΛΙ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εδώ και αρκετά χρόνια τριγυρνά στο μυαλό του Μαρινάκη η αγορά ενός καναλιού. Αρχικά θέλησε να μπει στον ΣΚΑΙ όπου και ενώ τα κατάφερε, στην συνέχεια αποχώρησε. Τώρα λοιπόν θέλει να αγοράσει ένα κανάλι για να σταθεί απέναντι στον αιώνιο τηλεοπτικό αντίπαλο και να καταφέρει να του φάει τις τηλεθεάσεις. Γνωστός δημοσιογράφος θα έχει τον ρόλο του Αντι-Θωμαΐδη και η μόνη δουλειά του θα είναι να αποδομεί όλο το σύστημα που ευνοεί τον Παναθηναϊκό εις βάρος του μόνιμα θιγμένου Ολυμπιακού. 

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Όταν σε δηλώσεις του μετά από νίκη του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΟ, είχε αναφέρει πως τα παιδιά θα πάνε περήφανα στο σχολείο, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ο κύριος Μαρινάκης έχει στα επιχειρηματικά του πλάνα την αγορά ιδιωτικού σχολείου στο οποίο οι μαθητές θα είναι αποκλειστικά οπαδοί της ομάδας του Πειραιά. Έτσι πιστεύει ότι η εξέλιξη των μαθημάτων θα είναι ομαλότερη ενώ δεν θα υπάρχουν και προστριβές ανάμεσα τους. Ανάμεσα στα μαθήματα, θα διδάσκεται και ήθος, προαιρετικά.

ΤΡΑΠΕΖΑ

Οι κακές γλώσσες λένε πως η ομάδα δίνει πολλούς δανεικούς κάθε χρόνο. Ο πρόεδρος μη μπορώντας να το αντέξει, σχεδιάζει την αγορά μίας ελληνικής τράπεζας για να δείξει στον κόσμο ότι τα δανεικά είναι τρόπος ζωής. Έτσι θα δανείζει εκτός από παίκτες και χρήματα για την ανάσταση της ελληνικής οικονομίας. Όταν θα έχεις πάρει δανεικά από το πρόεδρο, θα τολμάς να μιλήσεις για τους δανεικούς στον Πανιώνιο; Δεν νομίζω…

ΘΕΑΤΡΟ

Η απόλυτη επένδυση για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Η ομάδα εκτός από στέγη αναρίθμητων εξαιρετικών ποδοσφαιριστών έγινε κατά καιρούς και σπίτι για μερικούς αξιαγάπητους ηθοποιούς. Τόσο οι ερμηνείες του Στέλιου Γιαννακοπούλου που άφησαν εποχή, όσο και ο άξιος συνεχιστής του Κώστας Φορτούνης, είναι δύο από τα λαμπρότερα παραδείγματα. Έτσι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ αποφάσισε να αγοράσει ένα θέατρο ώστε κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές του να μπορούν να συνεχίζουν την προπόνησή τους και στην δεύτερη αγαπημένη τους ασχολία.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Με όλα αυτά που γίνονται στο οπαδικό κίνημα των Super Markets, ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων όπως και κάθε υγιής επιχειρηματίας, έχει αντιληφθεί ότι αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία για επένδυση. Με τους αγανακτισμένους οργανωμένους οπαδούς διάφορων super market να βρίσκονται σε κόντρα με τις διοικήσεις των καταστημάτων τους, είναι φανερό πως κάποιοι έχουν ως στόχο την αγορά μερικών καταστημάτων έτσι ώστε και να ηρεμήσει η αγορά αλλά και να μπορέσει να ελεγχθεί το οπαδικό κίνημα από κάποιους που γνωρίζουν με ποιον τρόπο να το κάνουν!