Καταρχάς, δεν θα μιλήσω για τον Θανάση Βέγγο (τα ‘χουν πει καλύτερα αυτοί που τον έζησαν), αλλά θα υμνήσω τον Θανάση τον Μπιρμπίλη, τον Πολύδωρο, τον πράκτωρ Θου-Βου, καθώς κι άλλους χαρακτήρες που ενσάρκωσε ο καλύτερος κωμικός της Ελλάδας.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσω το flashback της ζωής του μέσα από 10 GIFs, θέλω να βάλω μια μικρή παρένθεση.

Γενικά λατρεύω τις παλιές ελληνικές ταινίες. Τρελαίνομαι με τον Χατζηχρήστο, αγαπάω την Καρέζη, δεν θα συγχωρέσω ποτέ τον ύψιστο που με γέννησε αρκετά χρόνια αργότερα, ώστε να μην γνωρίσω τον Ηλιόπουλο. Αλλά, ο Θανάσης είναι ο άνθρωπος μου, ρε γαμώτο. Ή μάλλον ο καλός μου άνθρωπος.

Το χιούμορ του (επειδή είναι διαχρονικό) αγγίζει μέχρι και σήμερα τον κάθε 20αρη που θα μπει στην διαδικασία να δει κάποιες από τις ταινίες του. Έχει αρχή, μέση και τέλος, είναι ανατρεπτικό και αναρχικό. 126 υπερφυσικές ταινίες είναι αυτές, διάολε…

Πάμε να δούμε γιατί είναι ο καλός μας άνθρωπος;

1. Επειδή στο “Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης” ήταν ο πιο ευγενικός σερβιτόρος του κόσμου. “-Γιαννάκη πεινάς; -Δεν πεινάω

2. Ενώ στην ίδια ταινία ήταν ο πιο δίκαιος διαιτητής αγώνα, αφού υπερασπίστηκε τον Τρύφωνα από τον Πλατανιά μέχρι το τελευταίο κροσέ…

3. …κι ας γνώριζε τις συνέπειες!

4. Επειδή σαν “Θου-Βου” βαρούσε στον γάμο του Καραγκιόζη…

5. …ενώ το ποντίκι στο μπράτσο δεν ήταν fake.

6. Επειδή η σφαλιάρα του Ηλία στον Θωμά “Ο Ηλίας του 16ου” ήταν αληθινή.


7. Ήξερε από καντάδες…

8. …και όχι μόνο!

9. Ο Πολύδωρος “Παπατρέχας” πρώτα έβγαλε με κόπο την προίκα των αδελφών του…

10. …κι έπειτα τις πάντρεψε!

Στις καρδίες μας ωστόσο θα είναι πάντα ο καλός μας άνθρωπος. Αυτός που μας έκανε να γελάσουμε άπειρες φορές και μας αναγκάζει κάμποσα χρόνια μετά να βλέπουμε με το ίδιο πάθος τις ταινιάρες του!