O μουσικός που θα γνωρίσουμε σήμερα διαφέρει από τους συναδέλφους του, καθώς παράγει έναν ιδιόμορφο ήχο. Kυρίως επειδή χρησιμοποιεί ΜΟΝΟ την μία χορδή από την κιθάρα του. “Αν μπορέσουμε να αλλάξουμε λόγια και μελωδίες και να φέρουμε πίσω την αγάπη, τότε ίσως βρούμε μία ισορροπία ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο“, αυτά ήταν τα λόγια του Tζαμαϊκανού καλλιτέχνη, που ακούει στο όνομα Brushy, όταν τον ρώτησαν να περιγράψει την μουσική του.

Το παράξενο είναι, ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ένας κακοποιημένος ήχος που σου χαλάει την αισθητική (καθώς στην κιθάρα λείπουν οι υπόλοιπες 5 χορδές), αλλά αντιθέτως, είναι η αποθέωση της μουσικής.

Για να λέμε την αλήθεια είναι και το λαρύγγι του Brushy βλέπετε, που θυμίζει έντονα τον θρύλο της Jazz, Louis Armstrong.


Έτσι, ο φίλος μας δεν γινόταν να μην ασχοληθεί με την μουσική. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα γονίδια, καθώς ο πατέρας του, Freddie McKay, ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές στην Τζαμάικα, ενώ η μητέρα του έκανε τις δεύτερες στην Tina Turner. 

Tα χρόνια πέρασαν, ο ίδιος εξάσκησε κι άλλο το χάρισμα που του είχε δωθεί απλόχερα κι έτσι σταδιακά άρχισε να ανεβάζει και κάποια από τα ερασιτεχνικά βιντεάκια του στο διαδίκτυο. Το funky “Chicken in the Corn” είναι ένα από τα αυτά.
 


Eμείς του δίνουμε απλόχερα ένα μεγάλο Respect, τον ακολουθούμε στα social media και τον απολαμβάνουμε να μας ερμηνεύει Bob Marley.

Tι χροιά είναι αυτή και πώς το κάνεις αυτό με την μία χορδή, διάολε;