Τετάρτη μεσημέρι. Τα σκυλιά γαβγίζουν. “Όχι πάλι, γαμώ την καταδίκη μου“, αναφωνώ. Ποιο αδέσποτο αποφάσισε να κάνει την βόλτα του στο Μαρούσι; Ψάχνω να βρω κάτι να το φιλέψω και να βγω έξω να πάρω τον αέρα μου. Αλλά όχι. Κάνω να κοιτάξω καλύτερα, βλέπω το κινητό του συναδέλφου Ρητινιώτη. Ο ύποπτος είναι μπροστά στα μάτια μου.

Ξέρεις καλά ότι δεν είναι μόνο αυτός. To ξέρω κι εγώ. Στο δικό μου γραφείο υπάρχει επίσης ο Πανεράς, ο Βαμμένος και άλλοι 4 ακόμα με γραφικά ringtones, που μου κάνουν καθημερινά αυτιά και νεύρα σμπαράλια.

Σου θυμίζουν τίποτα;

Το κεντρί ζει στη δική του δεκαετία, σε έναν δικό του κόσμο. Εκεί, που ακόμα ηχούν τα υπόκωφα σφυρίγματα των εισαγωγών του “Wind of Changes” και του “Dust in the Wind“. Το σηκώνει MONO όταν τελειώσει όλο το πρώτο κουπλέ, νοσταλγεί το Τείχος του Βερολίνου και φυσικά αδυνατεί να κατανοήσει τους στίχους του τραγουδιού.

Βαθμός Γραφικότητας: 8/10

Έχει συλλογή που ξεκινάει από το iPhone και συνεχίζει με το 3, το 4, το 5, το 5S, ενώ μιλάει κατευθείαν με Κουπερτίνο για να μαθαίνει πρώτος τα επόμενα λανσαρίσματα και τα νέα μοντέλα. Τα μηλαράκια κυλάνε στις φλέβες του, μπαίνει σε προσωπικό sleeping mode όταν κλείνει την συσκευή και καμαρώνει όταν τον λένε “Applefanboy”. Ήχος κλήσης; Φυσικά το “Default” ή αλλιώς ό,τι πιο εκνευριστικό κυκλοφορεί στην πιάτσα και φυσικά κάτι που ο ίδιος δεν το αλλάζει: α. Επειδή δεν μπορεί. β. Επειδή είναι status (όπως το αυτοκολλητάκι στο αμάξι του). Αν πάλι ξεχάσει το smartphone στο σπίτι, δεν θα σου πει ποτέ “Ξέχασα το κινητό σπίτι“, αλλά, “Ξέχασα το iPhone στο σπίτι“.

Βαθμός Γραφικότητας: 11/10

Μην μ’αγαπααας παίρνεις μεγάλο ρίσκο“, ακούγεται δυνατά. Πολύ δυνατά. Πάρα πολύ δυνατά. Xωρίς να το ακούει ο κάτοχος της συσκευής. “Όοοοοταν πονάς, εγώ τρελά την βρίσκω“, τώρα μερακλώνει ο κάτοχος της συσκευής και ακούει το ringtone του. Φυσικά, μέχρι να το σηκώσει, το υπόλοιπο γραφείο έχει ήδη παραγγείλει (και πίνει) μπελβέντερε κομπλέ, ενώ παράλληλα του έχει σκεπάσει το κινητό του συναδέλφου με μία ντουζίνα λουλούδια. Ο λαϊκός κάτοχος δεν παραλείπει να αφιερώσει με την κλισέ ατάκα: “Δικοοο σας“.

Παρά τα ντέρτια του, να σημειώσουμε, ότι ανανεώνει συχνά τον ήχο κλήσης του, με φανερή κλίση στους Βασίληδες, Καρρά και Τερλέγκα.

Βαθμός Γραφικότητας: 7/10

Αγαπάει τα σκυλιά. Φωτογραφίζει τα γατιά και έχει όνειρο να δημιουργήσει το δικό του αγρόκτημα στην Επαρχία. Για ringtone έχει “Γάβγισμα“, για ειδοποίηση μηνύματος “Νιαούρισμα” και για ήχο ξυπνητηριού την τελευταία επιτυχία από “Μαζώ and the Zoo“. Εννοείται ότι η ένταση βρίσκεται πάντα στο τέρμα και το γλυκό παιδί σκυλάκι του ταπετσαρία μόνιμα στο κινητό.

Βαθμός Γραφικότητας: 9/10

Στο γυμνάσιο είχε τον ύμνο της ομάδας του. Στο λύκειο τον ύμνο του Champions League και τα τελευταία χρόνια δεν έχει αποχωριστεί ποτέ το αγαπημένο του σύνθημα, το οποίο βαράει ρυθμικά σε ρυθμούς 3-4-7-10-13-21. Το αφεντικό δείχνει μεγαλοψυχία και δεν τον απολύει, παρόλο που το τελευταίο άσμα: “Παίξτε μπάλα με των γαύρων τα κεφάλια“, ενόχλησε μέχρι και γυναίκες συναδέλφους. Ακόμα κι αν υποστηρίζεις την ίδια ομάδα με αυτόν, οφείλεις να τρέφεις μόνο αγνό μίσος γι’ αυτόν τον ιδιόμορφο χούλιγκαν, έναν άνθρωπο που στην χώρα μας χαρακτηρίζεται “φίλαθλος”.

Bαθμός Γραφικότητας: +οο


Το Star Wars τελείωσε, όμως το καμενάκι συνεχίζει να έχει για ringtone το λατρεμένο “Τheme song”. Και θα τo έχει για πολλά χρόνια ακόμα. Στο γραφείο του κάνουν παρέα ο Stormtrooper με τον Darth Vader και η κούπα του καφέ του έχει την υπογραφή του Τζορτζ Λούκας. Μας έχει πρήξει με τα “Winter is Coming” και απειλεί να γυρίσει το ringtone του σε Game of Thrones.

Βαθμός Γραφικότητας: 10/10

Αν ξεχάσαμε κανέναν, ψήφισε και με ένα σχόλιό σου βάλε μας στο δικό σου εργασιακό περιβάλλον. wink