Aν υπάρχει μία μπάντα στον πλανήτη που γνωρίζει από μουσικά βίντεο, τότε αδιαμφισβήτητα είναι οι OK GO. Από μουσική μπορεί να μην σου κάνουν “κλικ” και δικαιολογημένα, καθώς δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά υπάρχει και το οπτικό κομμάτι. Εκεί όπου είναι οι ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ μας.

Οι τέσσερις αυτοί παλίκαροι, λοιπόν, ο Damian, ο Tim, ο Dan και ο Andy έχουν δημιουργήσει ένα ιδιόμορφο group, το οποίο δεν πατάει πάνω μια συγκεκριμένη κατηγορία μουσικής, καθώς από το 1998 που δημιουργήθηκαν, ο ήχος τους μεταλλάχθηκε ουκ ολίγες φορές. Rock με pop στοιχεία; Pop με rock στοιχεία; Το συμπέρασμα είναι ένα: αυτό που κάνουν το κάνουν καλά. ΤΕΛΟΣ!

Παράλληλα δίνoυν και απεριόριστο πόνο (το δείχνουν και τα χτυπήματα) με τις υπερπαραγωγές τους στο Γιού το Τιούμπ. 

Πάμε να τις δούμε;

.Here It Goes Again
Στην πιάτσα γίνονται γνωστοί μία δεκαετία αργότερα από την δημιουργία τους, το 2007, από το τραγούδι Here It Goes Again“, το οποίο κέρδιζει και βραβείο Grammy για βίντεο κλιπ της χρονιάς. Mία συνεχόμενη λήψη με πολλούς διαδρόμους γυμναστικής. Και τα μυαλά στα μπλέντερ.

 
.This Too Shall Pass
To 2010 κυκλοφόρησαν το κομμάτι (ή μάλλον το βιντεοκλίπ) που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς και ξεκίνησε και αυτή την ντομινομανία, που χτύπησε και την ελληνική τηλεόραση. 
 
 
.Muppet Show Theme Song
Δεν σταματάνε εκεί όμως. Θέλουν να αποδείξουν στο κοινό που χτίζουν, ότι είναι ακόμα πιο θεότρελοι κι έτσι το 2011 συνεργάζονται και με το The Muppets Show. Διασκευάζουν το τραγούδι αρχής και μέχρι και οι δύο κλασικοί γέροι του show τους δίνουν τα εύσημα γι’ αυτήν τους την ερμηνεία.
 
Ladies and Gentlemen… Ok Go!”
 

.Νeeding/Getting
Ένα χρόνο αργότερα κάνουν μία από τις ωραιότερες μουσικές διαδρομές που έχουμε παρακολουθήσει μέσα σε αυτοκίνητο. Είναι δύσκολο να στο περιγράψουμε, καθώς η διαδρομή έχει απίστευτα σκαμπανεβάσματα. Τσιέκαρε ένα κινούμενο μουσικό όργανο. wink
 
 
.The Writing’s On the Wall
Στη συνέχεια αποφάσιζουν να μας κάψουν κι άλλο τα εγκεφαλικά κύτταρα και μέσα από αρρωστημένα tricks πετυχαίνουν τον στόχο τους. Κάψιμο λέμε… Αν και το τραγούδι ως ερμηνεία κρίνεται κάτω από την βάση.
 


.I Won’t Let You Down 
Σε αυτό το βίντεο οι τύποι ξέφυγαν τελειώς. Πήραν κάτι που μοιάζει με ποδήλατο χωρίς ρόδες και σε πάει μόνο του (τα εξηγώ ωραία; τα εξηγώ καλά;) και έκαναν απίστευτες χορογραφίες, τόσο καλά συγχρονισμένες που θα τις ζήλευε και το ρολόι του μπιγκμπένε.


.Upside Down & Inside Out
Και καταλήγουμε στο σημερινό. Γυρισμένο σε αεροπλάνο και σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Οι τύποι καταρρίπτουν τον νόμο της βαρύτητας και χτυπάνε και 200.000 views μέσα σε λίγες ώρες. Δεν τα λες και λίγα.

https://www.youtube.com/watch?v=ia9EkgIeNsk
 
Αυτά τα λίγα. OK, GO;