Οι φιλόζωοι όλου του κόσμου έχουν για χρόνια μία μικρή διαφωνία. Αυτό γιατί άλλοι αγαπούν λίγο περισσότερο τις γάτες και άλλοι τους σκύλους. Η κάθε πλευρά έχει τα δικά της επιχειρήματα, ωστόσο κανένα από αυτά δεν βασιζόταν σε επιστημονικές αναλύσεις. Ε, λοιπόν αυτές πραγματοποιήθηκαν και ανέδειξαν τον νικητή στο διαχρονικό ερώτημα για το ποιο από τα δύο ζώα σε αγαπάει περισσότερο.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ του BBC που έκανε την έρευνα, οι επιστήμονες γνώριζαν πως οι σκύλοι εκκρίνουν την “ορμόνη της αγάπης”, την οξυτοκίνη, ακριβώς την ίδια με αυτήν που εκκρίνει το ανθρώπινο σώμα όταν νιώθουμε το συναίσθημα της αγάπης. Όμως στις γάτες δεν είχε γίνει ποτέ γνωστή κάποια αντίστοιχη παρατήρηση.

Έτσι οι νευρολόγοι που διεξήγαγαν τα πειράματα έβαλαν γάτες και σκύλους να παίξουν (όχι μουσική) με τους αγαπημένους τους ανθρώπους και μέτρησαν την διαφορά στα ποσοστά οξυτοκίνης που είχαν οι τετράποδοι φίλοι μας, πριν και μετά το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα ήταν μια ξεκάθαρη νίκη της σκυλίσιας αγάπης έναντι αυτής των γατών! Ο Ξανθάκης συνεχίζει να στηρίζει γάτες πάντως.

Συγκεκριμένα, οι σκύλοι παρουσίασαν 57,2% αυξημένη οξυτοκίνη, σε αντίθεση με τις γάτες που είχαν το μικρό αλλά τίμιο 12%.

Και μπορεί ο σκύλος να είναι ο νικητής σε αυτήν την κόντρα αλλά μην στενοχωριέσαι Γατόφιλε γιατί ο Dr. Paul Zak που ήταν επικεφαλής της έρευνας, αναφέρει πως οι γάτες έχουν πιο ανετυγμένο το ένστικτο της επιβίωσης. Και σύμφωνα με τα λεγόμενά του οι γάτες είναι υπεύθυνες για την εξαφάνιση σχεδόν 40 ειδών σκύλου.

Βλέπεις, διαχρονικά οι γάτες αποδεικνύονται και καλύτεροι κυνηγοί

Και καλύτερα μοντέλα!