Η παγωμένη Φλωρεντία γίνεται το κέντρο της παγκόσμιας προσοχής για την ανδρική μόδας καθώς δημοσιογράφοι, buyers, fashion bloggers και κάθε είδος fashionisto συρρέουν από όλο τον πλανήτη.
 
Τα μεγαλύτερα brands παρουσιάζουν τις τάσεις μέσα από catwalk και presentations ενώ η αληθινή μόδα εξελίσσεται στο δρόμο. Όλες οι via της Φλωρεντίας μετατρέπονται σε μια real life πασαρέλα και street style photographers απαθανατίζουν τα over the top looks των fashion fanatics. Το στοιχείο της υπερβολής είναι διάχυτο στους δρόμους, αλλά σκέψου ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να μαγνητίσουν τους φακούς των φωτογράφων.

1. Vintage like Πανωφόρια

Κάπες, μοντγκόμερι, παλτά όλα με vintage κόψιμο σε διαχρονικά καρό και tweed, επαναφέρουν τις κλασικές αξίες του ανδρικού στιλ. Οι ίδιες αξίες περνούν και στα αξεσουάρ με δερμάτινους χαρτοφύλακες, παπούτσια τύπου oxfords και φαρδιές γραβάτες. Το παιχνίδι των εντυπώσεων κρίνεται στις λεπτομέρειες με tie bars που κρατούν τη γραβάτα και μαντηλάκι στο πέτο.

2. Leather Love

To δερμάτινο biker jacket είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις στη ντουλάπα σου φέτος.  Αν είναι το πρώτο σου δερμάτινο καλό είναι να αγοράσεις ένα μαύρο, κλασσικού στυλ όπως ένα δερμάτινο μπλέιζερ με φερμουάρ ή ένα δερμάτινο μπουφάν τύπου bomber. Διαφορετικά, τόλμησε το και σε μια άλλη απόχρωση όπως καφέ, χακί ή μπλε σκούρο. Το χρώμα του κονιάκ που βλέπεις στη φωτογραφία είναι η πιο hot απόχρωση και κάτι που θα δεις πολύ τις επόμενες σεζόν.

3. Blue is the Warmest Color

Οι ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε ήταν στο μυαλό μας συνδυασμένες με το καλοκαίρι μέχρι πρότινος. Πλέον, φοριέται όλο το χρόνο τόσο σε κοστούμια, πουλόβερ και πανωφόρια όσο και σε αξεσουάρ όπως καπέλα και γάντια. Συνδυάζεται με αποχρώσεις του γκρι για ένα πιο “ζεστό” look.

4. Winter Whites

To λευκό παντελόνι είναι ακόμα ένα κομμάτι του καλοκαιριού που κάνει πλέον καριέρα όλο το χρόνο. Φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ και συνδυάζεται με καμηλό παλτό ή αποχρώσεις του navy blue. Απέφυγε να το συνδυάσεις με πολύ έντονα χρώματα όπως κίτρινο ή πράσινο παρά μόνο σε λεπτομέρειες (βλέπε κάλτσες).

5. It’s getting Hat in here

Τα πλατύγυρα, τσόχινα καπέλα είναι το αξεσουάρ “σταρ” της φετινής σεζόν. Μπορεί να τα έχεις συνδυάσει στο μυαλό σου με off road εξορμήσεις, για το φετινό χειμώνα όμως το καπέλο γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι των city looks. Ζούμε σε μια χώρα που τα καπέλα είναι στο περιθώριο και ενίοτε χλευάζονται, όμως οι χαμηλές πτήσεις του υδραργύρου σου δίνουν κάθε άλλοθι να συνδυάσεις το κοστούμι σου με ένα καπέλο σε μαύρο, καφέ ή γκρι.

6. Back To Black

Το layering από πολλά μαύρα κομμάτια ήταν πάντα η αγαπημένη λύση των fashion insiders. Ανδρών και γυναικών. Αποτελεί την πιο safe λύση για τις μέρες που βιάζεσαι και δεν έχει καμία διάθεση για styling. Μπορείς πάντα να έχεις και μια ένθεση χρώματος σε μια λεπτομέρεια όπως ένα ζιβάγκο ή οι κάλτσες.

7. 50.000 αποχρώσεις του γκρι

Όσο αποτυχημένη ήταν η ταινία, τόσο πετυχημένη είναι η επιστροφή του γκρι ως βασική παλέτα στο menswear. Το παιχνίδι που ονομάζεται “ton sur ton” δηλαδή διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος φορεμένες σε ένα look βρίσκει τον καλύτερο του σύμμαχο στους ανοιχτούς και σκούρους τόνους του γκρι.

8. Καρό της Γκάμας

Το καρό έχει εξελιχθεί σε it print της σεζόν, τόσο σε ένα μόνο κομμάτι του look όσο και σε total outfit με ένα 3 piece suit, για παράδειγμα. Να έχεις κατά νου ότι το φαρδύ καρό προσθέτει όγκο ενώ το πιο λεπτό καρό κολακεύει περισσότερο. Μπορείς να το συνδυάσεις με ριγέ αξεσουάρ όπως γραβάτα και κάλτσες στις αποχρώσεις του look.

9. Layering Game Strong

Τόλμησε να παίξεις με κομμάτια από διαφορετικά κοστούμια σε χρωματικές αποχρώσεις που συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Παίξε με γήινες αποχρώσεις όπως καφέ, χακί και καμηλό σε ένα look επιλέγοντας κλασικές γραμμές σε παλτό και σακάκι.

10. Last But Not Least: Personality

Τέλος, το πιο σημαντικό είναι η προσωπικότητα! Επέλεξε τα κομμάτια που σε εκφράζουν και συνδύασέ τα με το δικό σου μοναδικό τρόπο αποτυπώντας το DNA του προσωπικού σου στιλ. Μπορεί να είναι ένα πουκάμισο που βρήκες στις προσφορές με 7.99 ευρώ ή ένα ζευγάρι παπούτσια για το οποίο θυσίασες μισό μισθό. Το θέμα είναι πως αποφασίζεις εσύ να τα φορέσεις.

Δεν τα γράφω μόνο, τα φοράω κιόλας! Ακολούθησε με στο instagram @gabnikolaidis για περισσότερα!