Τον προηγούμενο μήνα στη γείτονα χώρα και συγκεκριμένα στο Τρεντίνο της Ιταλίας οι φίλοι του κλασικού αυτοκινήτου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε άλλη μια -επίσης κλασική- μάζωξη. Συγκεκριμένα στο event ADAC Trentino Classic στο Südtirol, κάπου ανάμεσα στα σύνορα Ιταλίας-Αυστρίας. 

Στρατηγικά τοποθετημένο ώστε να προσελκύει όχι μόνο “una facca” φίλους αλλά και κεντρο-Ευρωπαίους (κυρίως Γερμανούς και Αυστριακούς) που μπορούμε να πούμε πως γονιδιακά έχουν στο DNA τους το αυτοκίνητο και δη το κλασικό.

Σε ένα μαγευτικό -καταπράσινο- τοπίο, το οποίο παρεμπιπτόντως έτυχε να είναι και βροχερό, οι πρεσβύτεροι -κυρίως- φίλοι απήλαυσαν το λεγόμενο “βολτάρε” με τα προ-πολεμικά τους αριστουργήματα. Έτσι γιατί τα τοπία στα 50km/h είναι πάντα καλύτερα και πιο μαγικά. 

Και επειδή η ταξιδιάρα ψυχή αστραπές δεν φοβάται, το φωτογραφικό αποτέλεσμα έμελλε να είναι καθηλωτικό. Mercedes-Benz tourers και “μακρόστενα” GT με τις Rolls-Royce και Bentley να πρωταγωνιστούν, μας άφησαν μαλάκες με το στόμα ανοιχτό. 


Έκπληξη, το γεγονός πως μοντέλα όπως Porsche 911s, Alfa Romeo Giulia GT και BMW 2002 δεν κέρδισαν την απόλυτη πλειοψηφία στο εν λόγω event. 

Είπαμε, η φάση ήταν “touring”. Καμαρώστε μοντέλα όπως το Volkswagen Sonderkarosserie Dannenhauer & Strauss, το Auto Union DKW Front-Luxus Zweisitzer και το Glas Goggomobil TS 250. Δύσκολα θα τα ξαναδείτε σε παρόμοια events. 

Bonus