Μιλάμε τελείως υποκειμενικά για την καλύτερη ελληνική ταινία της νεότερης κινηματογραφικής ιστορίας. Μιλάμε για τα “Φτηνά Τσιγάρα” ταινία που έχουμε αποθεώσει παλαιότερα. Και δε μιλάμε τυχαία γι’ αυτήν. Ο λόγος που την ξαναπιάσαμε είναι ότι ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της (his majesty) Ρένος Χαραλαμπίδης, σήμερα έχει γενέθλια. Αισίως έφτασε τα 45 και τον πείσαμε να μας κάνει ένα δώρο.

Μιλήσαμε μαζί του για να του ευχηθούμε και ρίξαμε την ιδέα για ένα κουίζ σχετικά με την πιο γνωστή ταινία του. Δέχτηκε και μάλιστα επέλεξε και δύο λίγο πιο ψαγμένες ερωτήσεις για τους τρου φανς.

Σηκώνοντας το τηλέφωνο, έδωσε το στίγμα του αφού συστήθηκε ως “Μέγας Ανατολικός” μας ευχαρίστησε για τις ευχές και το κουιζάκι που ετοιμάσαμε και στη συνέχεια πιάσαμε την κουβεντούλα για την ταινία. Δε μας είπε ποτέ τι μάρκα ήταν εκείνα τα φτηνα τσιγάρα, ωστόσο μας έδωσε πληροφορίες που δεν ξέραμε. Για την ακρίβεια μας είπε πως αυτή την εποχή γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για τα “Φτηνά Τσιγάρα” (το οποίο θα σαρώσει, λέμε εμείς).

Μετά μας κάλεσε στην παράστασή που πρωταγωνιστεί με την Μπέσυ Μάλφα, “ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ”, που αρχίζει αύριο (15/10) για να μας κάνει δώρο ένα από 500 συλλεκτικά DVD της ταινίας και να μιλήσουμε διεξοδικότερα για τα “Φτηνά Τσιγάρα”. Αφού κουνήσαμε την ουρά μας από τη χαρά, υποσχεθήκαμε πως θα πάμε. 

Επίσης του δώσαμε το λόγο μας πως δε θα τον αναγκάσουμε να παίξει όλη την ταινία μπροστά μας (ψέμα).

Ας του ευχηθούμε όλοι μαζί χρόνια πολλά και πολλές τέτοιες δημιουργίες και ας δεχτούμε το κέρασμα του στις 2 τελευταίες ερωτήσεις του κουίζ.

 

Spoiler Alert*

Αν δεν έχεις κάνει το κουίζ μην το διαβάσεις!

Ερώτηση 14: Όπως μας πληροφόρησε ο Ρένος Χαραλαμπίδης, το καφέ βρίσκεται στην οδο Καλλιδρομίου 55 και είναι η τελευταία κατοικία του Νικόλα του Άσιμου. Εκεί αυτοκτόνησε ο καλλιτέχνης και μάλιστα μετά τα γυρίσματα της ταινίας το “σπίτι” έκλεισε και από τότε δεν έχει ανοίξει καθόλου.

Ερώτηση 15: Τα γυρίσματα της ταινίας συνέπεσαν με τη μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη του 20ου αιώνα. Όσο κι αν προσπαθήσεις δεν θα το προσέξεις μέσα στην ταινία, αφού τα εξωτερικά πλάνα είναι γυρισμένα σχεδόν εξ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια της νύχτας.