Αν δεχτούμε ως δεδομένο το γεγονός ότι το να καταφέρεις να ανοίξεις ένα… πεισμωμένο φυστίκι Αιγίνης είναι λίγο πιο δύσκολο από το να λύσεις εξίσωση β’ βαθμού, τότε θα πρέπει να δεχτούμε επίσης ότι το να πάρεις ένα τέτοιο φυστίκι, να το σκαλίσεις και να να του δώσεις ανθρώπινη μορφή, αγγίζει τα όρια της παράνοιας.

Ωστόσο, έχει βρεθεί ήδη ο άνθρωπος εκείνος που κατάφερε να μετουσιώσει σε πράξη την παρανοϊκότητά αυτή. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντόναλντ Ρόμπερτσον. Ο κυριούλης αυτός, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας, στον ελεύθερό του χρόνο παίρνει ξηρούς καρπούς και κομμάτια κολλητικής ταινίας και με αυτά ως βάση, δημιουργεί ανθρώπινα πορτρέτα εμπνευσμένα από προσωπικότητeς που απασχολούν έντονα τους φίλους του χώρου.

O ίδιος έχει ονομάσει τη συλλογή του “Fashion Nuts”, παίζοντας με τη λέξη nuts η οποία παραπέμπει τόσο στα γνωστά ξηροκάρπια, όσο και στην τρέλα γύρω από τον μικρόκοσμο της πασαρέλας.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχει επιλέξει είναι o Kanye West, η Anna Wintour, o Yves Saint Laurent και ο Pharrell Williams.

Η συλλογή του αυτή έχει εκδοθεί και σε ένα βιβλίο 40 σελίδων, το οποίο κυκλοφόρησε σε 1000 μόλις αντίτυπα.

Εννοείται πως οι δημιουργίες του αυτές είναι διαθέσιμες προς πώληση, οι περισσότερες έναντι 60 δολαρίων.

Αν θέλετε να δείτε μέρος της δουλειάς του (ή ακόμη και α παραγγείλετε κάποια φυστικοπερσόνα, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του.