Με αφορμή την επερχόμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου (την πρώτη κατά τη διάρκεια της θητείας του), είναι λογικό να υπάρχει μια σχετική ανακατωσούρα γύρω από την άφιξή του. Θρησκευόμενοι και θρησκόλυπτοι αμερικάνοι, ετοιμάζουν κόκκινα χαλιά και υποδοχές, ωστόσο το πανηγύρι έχει πάρει φωτιά και έξω από τους τέσσερις τοίχους της εκκλησίας.

Η χαρά και η προσμονή είναι τέτοια που η επίσκεψη αυτή έχει λάβει διαστάσεις μανίας και σε τερέν έξω από τα παπικά όρια, όπως είναι για παράδειγμα οι εφαρμογές για smartphones. Μία από αυτές, δημιουργημένη από τη Swyft Media, έχει την ονομασία Popemoji keyboard app και είναι διαθέσιμη τόσο για  iOS όσο και για Android και δίνει την ευκαιρία στους χρήστες της να δημιουργήσουν χαριτωμένα(;) emoticons με τον Πάπα αλά USA.

Ήδη οι χρήστες καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες για το ποιος θα το τερματίσει πρώτος κι έχουν δημιουργήσει emojis με διάφορες παραλλαγές: τον Πάπα να απολαμβάνει το κατεξοχήν αμερικάνικο street food, ένα πελώριο hot dog, να ποζάρει δίπλα από το άγαλμα του Λίνκολν και να δοκιμάζει τις ικανότητές του στο ράγκμπι.

 

 

Κι επειδή το “enough is enough” καμιά φορά δεν ισχύει για τους φίλους μας στην άλλη πλευρά της μεγάλης θάλασσας, έχουμε και Πάπα σε έκδοση “βγάζω σέλφι”, “ακούω μουσική σε iPod” και γενικότερα “ζω το αμερικάνικο YOLO μου”.

Αν ζήλεψες την γκλαμουριά του Ποντίφικα και ψήνεσαι να δεις και τη δικιά σου τη φατσούλα να μοστράρει σε ένα emoticon, εδώ είμαστε εμείς: Παίξε μπαλίτσα αγόρι μου. Πού; Εδώ.

(1-0)