Όλοι έχουμε μπινελικώσει την εταιρία τηλεφωνίας που μας παρέχει το ίντερνετ, έστω και μία φορά στη ζωή μας. Ακόμα κι αν δεν το έχουμε κάνει, σίγουρα έχουμε βρίσει κανέναν υπάλληλο ή έχουμε “στολίσει” το ρούτερ με κοσμητικά επίθετα (και κλωτσομπουνίδια). Λοιπόν ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτούμε και να αναλογιστούμε μήπως κάνουμε εμείς κάτι λάθος. Το πιο συνηθισμένο λάθος που γίνεται, είναι η επιλογή της θέσης του ρούτερ μέσα στο σπίτι. Ναι, είναι πολύ σημαντική η θέση του. Γι’αυτό, εμείς μαζέψαμε 5 έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις πολύ γρηγορότερη σύνδεση.

1. Κρατάς το ρούτερ στα χέρια και γυρνάς γύρω γύρω. Όταν βρεις το πιο “ανοιχτό σημείο”, εκεί από όπου θα βλέπεις τα περισσότερ δωμάτια, αφήνεις το ρούτερ εκεί.

2. Μην αφήνεις το ρούτερ στο πάτωμα. Τα περισσότερα είναι σχεδιασμένα να στέλνουν τα “κύματα” προς τα κάτω, οπότε με αυτόν τον τρόπο μόνο χαμένος μπορείς να βγεις. 

3. Κράτα το ρούτερ μακριά από άλλες ηλεκτρικές συσκευές όπως τηλεοράσεις, φούρνο μικροκυμάτων, ραδιόφωνα και άλλα. Αυτά επιβραδύνουν τη σύνδεσή σου.

4. Γύρνα τις δύο κεραίες προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Τα λάπτοπ με τα τάμπλετ ή τα smartphones δέχονται διαφορετικά το σήμα, οπότε έτσι καλύπτεις όλα τα ενδεχόμενα. Ιδανικά, τοποθέτησε τη μία οριζόντια και την άλλη κάθετα. 

5. Μέτρα τακτικά την ισχύ και την ταχύτητα του σήματός σου. Υπάρχουν άπειρες σελίδες και εφαρμογές που μπορούν να το κάνουν χωρίς κανένα κόστος, για να ξέρεις και εσύ τι σου γίνεται.