Εσπαντρίγιες. Αυτό είναι το θέμα μου. Εσπαντρίγιες. Ο από δεξιά μου είπε: “Έχω τόσα ζευγάρια και δε μπορώ να τα φορέσω”. Κάνει πλάκα*. Ελπίζω. Ο από αριστερά μου είπε: “Κράξε, όμως θέλω επίθεση. Μίσος”. Από το δίπλα γραφείο η μαρτυρία ήταν συγκλονιστική και ενδεικτική της επικίνδυνης  κατάστασης που τείνει να γίνει μάστιγα: “Όλοι οι μαλάκες μέσα έχουν πάρει εσπαντρίγιες και ντρέπονται να τις φορέσουν”, δήλωσε συγκλονισμένος ένας από τους “γείτονες” που για ευνόητους λόγους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Ναι, αλλά γιατί ντρέπονται;

Θα σου πω εγώ γιατί ντρέπονται, αγαπητέ προβοκάτορα. Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ντρέπονται. Γιατί όταν γκουγκλάρεις “εσπαντρίγιες” σου βγάζει αυτό:

Εσπαντρίγιες. Ανδρικές. Κι από κάτω η φωτογραφία των εσπαντρίγιων. Πολύ αντρικές, ε; Όχι;

Ε προφανώς όχι. Γιατί πολύ απλά είναι αντιαισθητικό. Γιατί φαντάζει υπέροχο στα καλαίσθητα και αποτριχωμένα ηλιοκαμένα πόδια της κοπέλας σου σε αντίθεση με τα δικά σου άσχημα τριχωτά με τις φλέβες που πετάνε. Γιατί πολύ απλά δεν είναι αντρικό υπόδημα. Φίλος μου gay μου είπε ότι ούτε οι gay έχουν εκτίμηση στις εσπαντρίγιες! Και εφόσον οι gay που έχουν ιδιαίτερα καλή σχέση με τη μόδα, λένε όχι, τότε οι υπόλοιποι πρέπει να βαράμε προσοχή.

Τα πραγματικά λόγια που χρησιμοποίησε ο τύπος από το δίπλα γραφείο ήταν: “Τους έβαλαν οι γκόμενές τους να πάρουν εσπαντρίγιες”. Γιατί εκεί καταντήσαμε κύριοι. Έρμαια στις ορέξεις των συντρόφων μας. Και αλήθεια, ποια γυναίκα μπορεί να βλέπει αντρικό πόδι μέσα σε εσπαντρίγια και να γουστάρει; Μάλλον κάτι άλλο παίζει και εκεί δίπλα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Δε θέλω να επεκταθώ γιατί θα δεχτώ επίθεση, καταλαβαίνετε.

Ασχήμια. Να με συμπαθάτε που δεν έχω κανέναν ειρμό, αλλά είμαι έξαλλος.

Ειλικρινά δε μπορεί να χωρέσει στο φτωχό μου μυαλουδάκι ότι υπάρχουν άνθρωποι που φορούν εσπαντρίγιες χωρίς να τους έχει βασανίσει κανείς γι’ αυτό.

Γράφοντας και προσπαθώντας να ξεχαστώ, ζήτησα τη γνώμη της κοπέλας μου.

Προδόθηκα. Η ίδια μου η κοπέλα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Μόνο 5 λόγους για να μη φορέσεις εσπαντρίγιες αυτό το καλοκαίρι.

1. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ

2. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ

3. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ

4. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ

5. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ

* Δεν έκανε πλάκα τελικά. Λίγο πριν τελειώσω το κείμενο, ομολόγησε πως “είναι άνετες οι εσπαντρίγιες και δεν ιδρώνει το πόδι σου και μην είσαι τόσο επιθετικός με τις εσπαντρίγιες”.