Κατά γενική ομολογία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες (θερινοί και χειμερινοί) είναι το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Λογικό κι επόμενο λοιπόν, εκεί να συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι καλύτεροι. Σωστά; Σωστά. Όμως, για κάτσε…

Αν όντως για να φορέσεις στο μπλουζάκι σου τους “5 κύκλους” πρέπει να είσαι κορυφαίος στο άθλημά σου, αυτή εδώ τι δουλειά έχει στην ΠιονΤσάνγκ;

Δεν κάνουμε πλάκα, αυτό που είδες ήταν το πρόγραμμα της Ελίζαμπεθ Σουέινι στο αγώνισμα του ελεύθερου σκι. Και όπως ήδη θα ‘χεις μαντέψει, σ’ αυτό το αγώνισμα υποτίθεται πως κάποιος κάνει κόλπα στη ράμπα. Κάποιος άλλος φυσικά, και όχι η Ελίζαμπεθ.

Η ιστορία είναι απίστευτη μα πέρα για πέρα αληθινή. Η τύπισσα αφού κατέβηκε στις εκλογές για Κυβερνήτης της Καλιφόρνια (και την έφαγε λάχανο ο Άρντολντ της καρδιάς μας), αποφάσισε ότι θέλει παθιασμένα να συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έψαξε λοιπόν τις λίστες και είδε πως δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο να “ξεγελάσεις” τα όρια συμμετοχής σε αθλήματα με χαμηλή γυναικεία συμμετοχή. Ένα απ’ αυτά, είναι και το ελεύθερο σκι.

Aφού δοκίμασε σε Ιταλία, Κίνα, Καναδά και Νέα Ζηλανδία, η Ελίζαμπεθ τα κατάφερε στην Ουγγαρία. Υποστήριξε πως είχε παππούδες απ’ τη χώρα, μπήκε στα προκριματικά και εκμεταλλεύτηκε πλήρως το σύστημα βαθμολογίας και ποσοστώσεων των αγώνων. Βλέπεις, οι περισσότερες αθλήτριες δοκίμαζαν δύσκολα κόλπα, συχνά έπεφταν κι αυτό τους κόστιζε μικροτραυματισμούς και ακυρώσεις στη βαθμολογία. Απ’ την άλλη μεριά, η ερασιτέχνης σκιέρ με το σταθερό, βαρετό της πρόγραμμα, δεν είχε ποτέ αποτυχίες. Κι έτσι, σε συνδυασμό με μερικούς κριτές που τη βαθμολόγησαν καλόβολα, και με λίγη τύχη, η Ελίζαμπεθ κατάφερε να μη βγει στις τελευταίες θέσεις. Κι αυτό, για τις λίγες υποψήφιες του ουγγρικού ελεύθερου σκι σημαίνει… πρόκριση στην Ολυμπιάδα!

 

Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν πως η Ελίζαμπεθ ντροπιάζει με τη συμμετοχή της ολόκληρο το ολυμπιακό ιδεώδες. Κάποιοι άλλοι τη θεωρούν πρότυπο ανθρώπου που πίστεψε και κατάφερε το απίθανο. Όπως και να ‘χει, η τύπισσα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς και… ίσα που τσουλάει. Τα συμπεράσματα δικά σας!