Πανικός. Κρύος ιδρώτας και τρέμουλο στα πόδια. Όλα αυτά, μέχρι να ακούσω το πολυπόθητο “ΜΕΝΩ” απ’ το στόμα του Γιώργου. Μέχρι που το ‘πε το ρημάδι! Για 3 χρόνια ακόμα θα παραμείνει κομμάτι του Ολυμπιακού και θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Μεταξύ μας τώρα, δεν πίστεψα ότι θα έφευγε ο Πρίντε, αλλά ξέρεις ρε συ, ΠΑΝΤΑ υπήρχε και αυτή η υποδόρια φωνή που έλεγε από μέσα σου «Κι αν φύγει; μμμ… βλέπω να πηγαίνει Φενέρ…» ΣΑΤ ΑΠ, ΜΠΙΤΣ.

Στο θέμα μας πάλι. Πάρε 10+1 λόγους για να για να δώσεις RESPECT σ’ αυτήν την τυπάρα. Γιατί όταν μιλάμε για τον Πρίντεζη δεν χωράνε οπαδικά, παίδες.

1. Αρχικά, του δίνεις ΡΙΣΠΕΚΤ, επειδή αν κι έχει δηλώσει ξεκάθαρα το τι ομάδα υποστηρίζει, παρ’ όλα αυτά οι αντίπαλοι οπαδοί τον σέβονται. Βλέπεις, δεν έχει δώσει δικαιώματα μέσα στο παρκέ, ή έξω απ’ αυτό, γι’ αυτό και οι περισσότεροι Παναθηναϊκοί τον συμπαθούν και έχουν να λένε καλά λόγια για την πάρτη του. Και μαγκιά του, αλλά και μαγκιά τους βέβαια.


2. Δούλεψε ένα ολόκληρο καλοκαίρι και έφτιαξε δική του μπασκετική κίνηση που όμοιά της δεν βρίσκεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πήρε κούπες μ’ αυτό το ‘τυχαίο’ και ιδιαίτερο πεταχτάρι του και πλέον κόβεται μόνο με βοήθειες.

3. Ποστάρει και ρολάρει γύρω απ’ τη ρακέτα σαν καλός χορευτής. Και αντί να τα ‘παίζει’ με το πέρασμα των χρόνων εκείνος δείχνει νιάτο. (Αν εξαιρέσεις τους τελευταίους τελικούς που η κούραση φαινόταν ακόμα και απ’ τις αντιδράσεις του)

4. Μιλάμε για τον τύπο που κατάφερε να μαζέψει όλη την ελληνική μπασκετική κοινότητα στο νησί του, τη Σύρο, για να παίξουν τίμιο 3on3. Επιπλέον, βοήθησε οικονομικά όσους έχουν ανάγκη, αφού τα χρήματα δόθηκαν όλα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.


5. Δεν έχει σταματήσει να ιδρώνει στιγμή τη φανέλα του με την Εθνική και κάθε καλοκαίρι βρίσκεται στο πόστο του.

6. Όταν η μπάλα καίει όλοι ψάχνουν τον Πρίντεζη, καθώς παίζει με κρύο αίμα και ακόμα και μέτριο παιχνίδι να ‘χει κάνει στο ΤΕΛΟΣ του ‘γυρίζει το μάτι’.

7. Μπορεί άνετα να μαρκάρει και γκαρντ. Έχει αρκετά γρήγορα πόδια για 4αρι, κάτι που ζορίζει τα επιθετικά συστήματα της αντίπαλης ομάδας.

8. Είναι το αγαπημένο παιδί των προπονητών. Ένας ‘μυρωδιάς‘ δεν τον πίστεψε μόνο και όλοι θυμόμαστε την πληρωμένη απάντηση που του ‘χε δώσει ο Γιώργης.

Ουπς. Δεν σε χάλασε Γιόνας.


9. Λαϊκό παιδί, πηγαίνει μπουζούκια, βγαίνει βόλτες στα μέρη που γεννήθηκε και δεν πουλάει ποτέ λαϊφσταϊλίκι σε δημοσιογράφους και φιλάθλους. Πάντα αυθεντικός, χαμογελαστός και ευγενικός τύπος.

10. Όταν έφυγε απ’ τη ζωή ο πατέρας του, δεν σταμάτησε να αγωνίζεται, έκανε παιχνιδάρες και του αφιέρωσε το πρωτάθλημα. Και επιπλέον, χειροκροτήθηκε απ’ όλο το ΟΑΚΑ στους περσινούς τελικούς.

10+1. Ε, τι άλλο; Λίγα χρόνια πριν τελειώσει την καριέρα του δεν κοίταξε τα λεφτά, αλλά τη φανέλα που φοράει.