Μετά από τριήμερο η πρώτη μέρα στη δουλειά είναι πάντα δύσκολη. Είναι σαν μια Δευτέρα χειρότερη από κάθε Δευτέρα. Όμως ένα mail κατάφερε να μας φτιάξει το κέφι και κάπως να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που είχαμε πέσει. Διότι σε αυτό -δεν μας ρώτησαν αν μας βρίσκουν καλά- μας ενημέρωσαν πως η σειρά «Τι Ψυχή θα παραδώσεις μωρή;», επιστρέφει μετά από 25 χρόνια. 

Εννοείται πως σταματήσαμε ό,τι κάναμε εκείνη τη στιγμή (όχι και πολλά) και αφού συζητήσαμε κάποιες σκηνές που θυμόμασταν, κάναμε μια μικρή περιήγηση στο Youtube. Τέλος πάντων το «Τι Ψυχή θα παραδώσεις μωρή;», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα βρίσκει γόνιμο έδαφος για να συνεχιστεί, αλλά αυτή τη φορά όχι ως τηλεοπτική σειρά αλλά ως ταινία. Δύο ταινιών για την ακρίβεια. 

Το «Τι Ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» ήταν από τις τηλεοπτικές σειρές που κόπηκαν απότομα και άδοξα. Και παρά το γεγονός πως η μαύρη κωμωδία είχε σημειώσει επιτυχία, τελικά τα γυρίσματα σταμάτησαν κάπου στο 7ο επεισόδιο, αφήνοντας την εξέλιξη της υπόθεσης στο πιοενδιαφέρον της σημείο: στη στιγμή της κατά πρόσωπο αντιπαράθεσης των τεσσάρων πρωταγωνιστριών με τον “εχθρό” τους. 

@ IMDB

Και έτσι δεν μάθαμε τι απέγιναν τελικά αυτά τα τέσσερα κορίτσια που αφού είχαν κακοποιηθεί στην παιδική τους ηλικία αποφάσισαν κάποια στιγμή να εκδικηθούν τον υπεύθυνο: τον κοινωνικό λειτουργό του ορφανοτροφείου που μεγάλωσαν. Τον άνθρωπο που τις κακοποιούσε σεξουαλικά και που έχει μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα από την Αμερική ως προστάτης των, ανά τον κόσμο, κακοποιημένων παιδιών. Η Αλέκα, η Ντομινίκ, η Φωφώ και η Πόπη τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε. Και κατέστρωσαν τα σχέδιά τους, που όμως … έμειναν στη μέση.

Η ταινία παρακολουθεί τις ζωές τεσσάρων γυναικών, εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους, οι οποίες συναντιούνται αρχικά κατά την πρώτη δεκαετία της ζωής τους σε ένα ορφανοτροφείο όπου κακοποιούνται σεξουαλικώς και κατ’ εξακολούθηση από έναν κοινωνικό λειτουργό, τον Γεράσιμο Μαντά, και ορκίζονται κάποτε να πάρουν εκδίκηση. Τώρα ξανασυναντιούνται με σκοπό να κάνουν πράξη την υπόσχεσή τους. Και έτσι, θα μάθουμε πώς ολοκληρώνεται το σχέδιο εκδίκησης των τεσσάρων γυναικών, τις όποιες συνέπειες των πράξεων τους και τον αντίκτυπο που αυτή η πράξη θα έχει στην ελληνική κοινωνία του σήμερα.

Οι ταινίες θα είναι μία παραγωγή της SHOWTIME PRODUCTIONS, της πρώτης ελληνικής εταιρίας που κατάφερε πέντε ταινίες της – “𝗧𝗵𝗲 𝗕𝗮𝗰𝗵𝗲𝗹𝗼𝗿 𝟭, 𝟮, & 4” και SAISON MORTE (ΝΕΚΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ) – να ενταχθούν στην πλατφόρμα του Netflix και πανηγυρικά εγκαινίασε την παρουσία ελληνικών σειρών και ταινιών στο διεθνές στερέωμα του Netflix. 

Η εταιρία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών Showtime Productions γεννήθηκε το 2009 με όραμα τη δημιουργία καινοτόμων Ελληνικών παραγωγών αντάξιων του εξωτερικού και στόχο την διεθνή διανομή τους με όπλα την ποιότητα, την εμπειρία, τη συνέπεια και το μεράκι.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το 2024 και στις κινηματογραφικές αίθουσες θα κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο του 2025. Το καστ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά σύντομα θα ανακοινωθεί κι αυτό.