Όταν η καριέρα ενός auter, όπως του Quentin Tarantino, «στήνεται» στο video club όπου εργάζεται, τότε η άποψή του για τις ταινίες θα έχει μια άλλη βαρύτητα. Δεν είναι μόνο εκείνες που ως επαγγελματίας σκηνοθέτης θα έπρεπε να δει. Είναι και εκείνες που επαγγελματίας του video club, θα πρέπει να προτείνει. Άρα, ο πήχης ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Έγινε διάσημος μέσα από τις φημισμένες ταινίες του, (Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Kill Bill 1 &2, Inglorious Bastard, Django Unchanged, Once Upon a Time in Hollywood) και έχει κερδίσει δύο Oscar Σεναρίου, αλλά και τρεις υποψηφιότητες για Oscar Σκηνοθεσίας. Δεν είναι όμως φημισμένος διπλωμάτης, κάποιος που θα καταπιεί την άποψή του για να γίνει αρεστός.

Κατά τη διάρκεια της τριών δεκαετιών καριέρας του έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις, στις οποίες δεν έκρυψε τον θαυμασμό ή την απογοήτευσή του για ταινίες άλλων δημιουργών, ηθοποιούς, αντιλήψεις.

Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε τις πιο απρόβλεπτες κρίσεις του σε ταινίες -και μια σειρά, που ξεκίνησαν ολόκληρα debate μετά, για το αν έχει δίκιο ή όχι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο intronews.gr.