Ο street photographer, Άνθιμος Ντάγκας, βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή για μια ενδιαφέρουσα στιγμή που θα περάσει -όπως πολλές άλλες- στην sd κάρτα της φωτογραφικής του μηχανής. 

Με έντονη παρατηρητικότητα, ο Ντάγκας είναι σε θέση να συγκρατήσει μικρές, χιουμοριστικές συμπτώσεις που οι περισσότεροι από εμάς παραβλέπουμε πολύ απλά γιατί, τις περισσότερες φορές, δεν δίνουμε την κατάλληλη προσοχή. Από ανθρώπους που μιμούνται εν αγνοία τους μια κοντινή τοιχογραφία μέχρι το τατουάζ ενός άνδρα που εμφανίζεται στον ουρανό, αυτές οι γοητευτικές σκηνές απαθανατίζονται για την αιωνιότητα.

Ενώ συνήθιζε να περιμένει στις αγαπημένες του τοποθεσίες τους ανθρώπους να περάσουν από μπροστά του, η δημιουργική διαδικασία του Ντάγκα άλλαξε με την πάροδο του χρόνου. Και, χάρη σε αυτή την αλλαγή, άνοιξε τον εαυτό του σε ακόμη περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες. Τουλάχιστον έτσι παρουσιάζει το έργο του το My Modern Met.

“Σήμερα, δεν επιλέγω το μέρος, αλλά κάνω κάθε τοποθεσία να λειτουργεί για μένα”, λέει στο My Modern Met. “Συνδυάζω ανθρώπους με στοιχεία όπου κι αν βρίσκομαι. Ευτυχώς τα θέματα σε αυτό το είδος φωτογραφίας είναι ατελείωτα και δεν χάνω ποτέ το ενδιαφέρον μου”. Ούτε και εμείς, το μόνο σίγουρο.

Ο Ντάγκας πιέζει πάντα τον εαυτό του να κάνει κάτι διαφορετικό με τη δουλειά του και μέσω της street φωτογραφίας, έχει βρει την τέλεια δημιουργική διέξοδο. “Δεν είναι μόνο η αποτύπωση της στιγμής και των ανθρώπων στους δρόμους”, εξηγεί, “αλλά πρέπει να είσαι και καλλιτεχνικός διευθυντής για να συνδυάσεις ανθρώπους και στοιχεία σε μια συναρπαστική προοπτική”.