Το περασμένο καλοκαίρι, κάτω από τον αφόρητα καυτό ήλιο του, ο φωτογράφος Phoenix Johnson βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και απαθανάτισε τη φίλη του, το μοντέλο Oleksandra , τις κινήσεις και το σώμα της σε διάλογο με το εκπληκτικό περιβάλλον της Καλιφόρνιας, αποτυπώνοντας το θέμα του με μια σπάνια αίσθηση ανεμπόδιστης ελευθερίας.

Σε αυτές τις φωτογραφίες, που προέρχονται από το ευρύτερο σύνολο της δουλειάς με τίτλο Super Sounds FM, μεταφερόμαστε στον κόσμο στον οποίο έχουν δημιουργηθεί, ο φωτογράφος εμποτίζει τις λήψεις του με συναίσθημα, ηδονοβλεπτικές λήψεις.

Όχι σκόπιμα προκλητικές και υπερσεξουαλικές. Υπάρχει ένα επίπεδο σύνδεσης. νιώθεις τα συναισθήματα του υποκειμένου, νιώθεις σαν να είσαι στο δωμάτιο μαζί του. Μισές και γεμάτες υπονοούμενα, οι αφηγήσεις στις φωτογραφίες του δεν είναι εύκολα αποκρυπτογραφήσιμες, οπότε μένεις να αναρωτιέσαι τι έχει συμβεί ή τι μπορεί να συμβεί ακόμα.

Στο πρώτο του φωτογραφικό λεύκωμα, «Baja CS», ο Phoenix Johnson χρησιμοποιεί το σώμα και το φυσικό τοπίο για να μας μεταφέρει οπτικά στην παραθαλάσσια πόλη Todos Santos, δημιουργώντας ένα μεταφορικό όραμα του καλοκαιριού. Κι αφηγείται ιστορίες με τις φωτογραφίες του.

Αλλά με το Super Sounds FM, ο Phoenix προσπάθησε να αποτυπώσει την ομορφιά στην πιο ξεκάθαρη μορφή της. Είναι μια υπενθύμιση πόσο λίγα χρειαζόμαστε πραγματικά για να έχουμε μια καλή μέρα, μια καλή ζωή.Τα καλοκαίρια υπάρχουν για να καταργήσετε τη λίστα υποχρεώσεων. 

Ο φωτογράφος λέει ότι «πάντα έστρεφα τη φωτογραφική μηχανή μου προς τις πραγματικότητες που έχω αντιμετωπίσει στη ζωή μου. Λατρεύω τη συγκίνηση να βλέπω την πραγματικότητα να είναι σταθερή σε φιλμ, για να μην αναφέρω το τυχαίο καδράρισμα της κάμερας, που πάντα ξεπερνά τη φαντασία μου. Με κάνει να σκέφτομαι τη σχέση μου με τον κόσμο» σε δηλώσεις του στο i-D.