Η Laura Schaeffer λογικά αναρωτήθηκε «τι στην ευχή παίζει με τη μόδα στους δρόμους της Αθήνας;». Η Βερολινέζα φωτογράφος φαίνεται δεν έχει μπει ποτέ στη σελίδα Ellada Moda και κάπως έτσι αποφάσισε να βγει στους δρόμους της Αθήνας και να παρατηρεί και να φωτογραφίζει άτομα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αισθητικά. «Η Βερολινέζα φωτογράφισε τα cool παιδιά της πόλης», γράφει το Dazed και βλέποντας τις εικόνες το πιστεύουμε. 

Άτομα με τα σκυλιά τους, ερωτευμένα ζευγάρια, η κυρίαρχη αίσθηση που άφησε η Αθήνα στη φωτογράφο είναι ήρεμη και χαλαρή.  Oversize ρούχα, μακριά τζιν, γιλέκα, Crocs και βολικά sneakers, t-shirt με logo και κοντά τοπ, μίνι φούστες και τζιν σορτσάκια: σε αυτά περίπου τα items φαίνεται να βασίζονται κατά πολύ οι ντουλάπες των παιδιών του κέντρου. 

Δες το αθηναϊκό street style μέσα από τον φακό της Laura Schaeffer μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες:

Η Laura Schaeffer είναι φωτογράφος μόδας και videographer. Με έδρα της το Βερολίνο, κάνει παγκόσμιες συνεργασίες. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία χάρη στη δημοσιογράφο μαμά της, η οποία «μαζί με το γράψιμο, συνήθιζε να βγάζει φωτογραφίες για τα άρθρα της μόνη της», όπως είπε η Laura στο It’s Nice That. 

Ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας της, η Laura άρχισε να βγάζει δικές της φωτογραφίες, νιώθοντας σαν να παρακολουθεί παράλληλα σύμπαντα μέσα στα στενά όρια της πατρίδας της στη Γερμανία. Έπειτα, φοιτώντας το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Βιέννη, μετακόμισε στο Βερολίνο και έκτοτε εργάζεται ως freelance φωτογράφος. Στο portfolio της μετρά συνεργασίες με έντυπα όπως το i-D, η Vogue Italia και μέσα όπως το Highsnobiety και το Sleek.