Στις 25 Ιουνίου 1903 γεννιέται στην Βρετανοκρατούμενη Ινδία ο Έρικ Άρθουρ Μπλαιρ. Ένα παιδί με πολλαπλές καλλιτεχνικές ανησυχίες και έναν πολύ ιδιαίτερα αντιδραστικό χαρακτήρα. Το γνωστό σε όλους μας όνομα Τζορτζ Όργουελ ξεκίνησε να το χρησιμοποιεί για να υπογράφει τα έργα του. Το όνομα Όργουελ το εμπνεύστηκε από τον ποταμό Orwell στην ανατολική Αγγλία.

Ο Τζορτζ Όργουελ απεχθανόταν το σχολείο και αυτό φαίνεται περίεργο, αν σκεφτούμε πως ήταν είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς όλων των εποχών. Μάλιστα έγραψε ένα άρθρο, όσο φοιτούσε στο αρρένων κολλέγιο St Cyprian, στο οποίο περιέγραφε με γλαφυρότητα τις άθλιες εμπειρίες του, αποκαλώντας τις σχολικές αρχές “τρομακτικά και παντοδύναμα τέρατα”. Από ένα από τα επόμενα σχολεία του αποβλήθηκε, αφού αποφάσισε να στείλει κάρτα ευχών για τα γενέθλια του τοπικού επιθεωρητή, συμπεριλαμβάνοντας μέσα και ένα νεκρό ποντίκι. 

Παρ΄όλα αυτά, είχε δηλώσει κάποτε πως γνώριζε καλά να μιλάει 7 γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ελληνικά, ισπανικά, λατινικά, γερμανικά και βιρμανικά. Μάλιστα, λόγω της φιλίας του με τον καθηγητή του Aldous Huxley τελειοποίησε τα γαλλικά του. 

Διαβάστε περισσότερα για τον Τζορτζ Όργουελ, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ιστορίας της λογοτεχνίας, αλλά και μια από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις συγγραφέων στο Greekbooks.gr