Φωτογράφοι από 32 διαφορετικές χώρες, υπέβαλαν τις καλύτερες εικόνες τους από σκύλους, γάτες, άλογα και άλλα ζώα στον διαγωνισμό International Pet Photographer of the Year. Με οικοδεσπότη την πλατφόρμα φωτογραφίας σκύλων Unleashed Education, οι νικητές έγιναν γνωστοί κατά τη διάρκεια του Shutterhound, του πρώτου εξειδικευμένου συνεδρίου φωτογραφίας σκύλων στον κόσμο.

Η Σουηδή φωτογράφος Sanna Sander κατέκτησε τον τίτλο του Διεθνούς Φωτογράφου της Χρονιάς για κατοικίδια ζώα για το «γεμάτο» portfolio της. Οι εκπληκτικές φωτογραφίες σκύλων της Sander πέρασαν από μια αυστηρή διαδικασία «τυφλής» κρίσης από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου, συμπεριλαμβανομένης της Belinda Richards, η οποία διδάσκει το εισαγωγικό μάθημα φωτογραφίας κατοικίδιων ζώων της My Modern Met Academy.

Εκτός από τη νίκη της Sander στο συνολικό διαγωνισμό, οι κορυφαίοι φωτογράφοι αναδείχθηκαν σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες: Πορτρέτο, Δράση, Κατοικίδια και άνθρωποι, Ντοκιμαντέρ και Δημιουργία.

Συνολικά, οι σχεδόν 2.300 φωτογραφίες που υποβλήθηκαν δείχνουν το ευρύ φάσμα των τρόπων με τους οποίους οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την προσωπικότητα των κατοικίδιων ζώων μας. Και ενώ οι περισσότερες συμμετοχές αφορούσαν φωτογραφίες σκύλων, γατών και αλόγων, παρουσιάστηκαν επίσης μυριάδες άλλα κατοικίδια ζώα. Σε αυτά περιλαμβάνονται γουρούνια, κοτόπουλα, σαύρες, κουνέλια, αγελάδες, χάμστερ και φίδια.

Sanna Sander

Sara Glawe

An Di Prima

Belinda Richards

Renate Zuidema