H Natalia Ivanova, Ρωσίδα φωτορεπόρτερ και παραγωγός, ξεκίνησε ένα έργο με τίτλο «The Ethnic Origins of Beauty», θέλοντας να αναδείξει την τεράστια εθνοτική ποικιλομορφία της ανθρωπότητας και την ομορφιά της. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που βρίσκεται για χρόνια σε εξέλιξη και παρουσιάζονται πορτρέτα γυναικών από διαφορετικά έθνη, που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά τους και μέσω συνεντεύξεων, μοιράζονται γνώσεις και πληροφορίες για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους. Αυτές οι συνεντεύξεις θα συμπεριληφθούν σε μια σειρά ντοκιμαντέρ, με κάθε επεισόδιο να επικεντρώνεται σε μια ξεχωριστή εθνοτική ομάδα.

«Πάντα με γοήτευαν τα προσώπα και οι ιστορίες της ανθρωπότητας. Αυτό το έργο προήλθε από την επιθυμία να παρουσιαστεί η εθνοπολιτισμική μας ποικιλομορφία με ενδελεχή, εφευρετικό και γνήσιο τρόπο. Κάθε εθνικότητα, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την αναγνώρισή της, έχει μια ξεχωριστή ομορφιά να προσφέρει» λέει η Natalia Ivanova.

Ανατρέχοντας σε αξέχαστες στιγμές από τις συνεντεύξεις της με τους ανθρώπους που φωτογράφισε, η Natalia μοιράστηκε ένα αρκετά ενδιαφέρον απόσπασμα: “Κάθε συνέντευξη είναι ξεχωριστή από μόνη της. Ωστόσο, αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν όταν έκανα συνέντευξη με μια γυναίκα από μια λιγότερο γνωστή εθνότητα. Ένιωθε απέραντη περηφάνια για την καταγωγή της και μου είπε χαρακτηριστικά: «Το να είμαι μέρος αυτού του πρότζεκτ, δεν είναι απλώς μια απόδειξη της ομορφιάς μου, αλλά μια αναπαράσταση του λαού μου, της κληρονομιάς μας και των παραδόσεων μας».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα υπέροχα πορτρέτα που απαρτίζουν το έργο «The Ethnic Origins of Beauty» της Ivanova.

Σύρια

Χακάσιοι

Σιναλέζοι

Ρωσία

Αϊτή

Ιράν

Οσσετοί

Μαρόκο

Μόκσα (Μορδοβίνοι)

Χαζάροι