Όσοι πήγατε στη Μαλάκάσα σίγουρα α) γυμναστήκατε περπατώντας χιλιόμετρα στη φύση, β) ακούσατε τα ψυχολογικά του Ρόμπι Γουίλιαμς και γ) θαυμάσατε το ελληνικό δαιμόνιο του μέσου entrepreneur που θέλει να βγάζει ζεστό χρήμα. Θα σας εξηγήσουμε.

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς μαζί με τον long Covid του ήρθαν ξανά στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου για το Rockwave Festival. Αποθεώθηκε, έκανε κακό χιούμορ και μίλησε για όλα εκείνα που τον απασχολούν. Μίλησε για τη σύζυγό του που τον έσωσε από τις καταχρήσεις. Αναφέρθηκε στους Take That, είπε ότι ήθελαν να του πάρουν τα στρας από τα μπλουζάκια του οι Ελλήνες (δεν γέλασε κανείς). Την επόμενη ημέρα της συναυλίας η σταρούμπα έστειλε το δικό του ευχαριστώ στους θαυμαστές του με μία ανάρτησή του στο Instagram. Προφανώς του είπαν ότι έκανε γκάφα και έπρεπε να το διορθώσει. “Όταν έρχομαι στις συναυλίες και βλέπω την ανταπόκρισή σας, νιώθω ότι το στήριγμα από το οποίο μπορώ να κρατηθώ είστε εσείς” είπε στους Έλληνες θαυμαστές του. Καλώς.

Όπως συνηθίζεται στις συναυλίες έξω από το venue υπάρχουν οι πάγκοι με τους πλανόδιους που πουλάνε από αμφιβόλου ποιότητας hot dogs μέχρι μπλουζάκια δήθεν merch του καλλιτέχνη. Το ξέρουμε ότι δεν θεωρείς ότι είναι αυθεντικό το tshirt που θα αγοράσεις και θα καταλήξεις να το φοράς στον ύπνο (στην καλύτερη περίπτωση γιατί μπορεί απλά να διαλυθεί στο πλυντήριο).

Ωστόσο, άλλο είναι να υπάρχει μια συγκατάβαση ως προς την γνησιότητα κι άλλο να έχεις στήσει πάγκο με μπλουζάκια ενός νεκρού καλλιτέχνη. Του Ρόμπιν Γουίλιαμς. Ένα τελικό ν μετά, τα συγκεκριμένα tshirt έγιναν το πιο σύντομο ανέκδοτο της ημέρας. Υπάρχει ένα καταπληκτικό άσμα του Στράτου Λασκαρίδη. Το “Ανέστησες τον πεθαμένο”. Είναι ένα καλτ έπος.