Η μεγάλη μέρα έφτασε. Μετά από πολλά παιχνίδια, πολλά γκολ, πολλές παρατάσεις και αρκετά πέναλτι, το Euro ολοκληρώνεται. Η αλήθεια είναι ότι το τουρνουά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και θα μείνει στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας ως από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων. Επίσης, αν σκεφτούμε ότι φέτος ήταν μια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική χρονιά λόγω της πανδημίας, τα «μπράβο» μας απέναντι στους ποδοσφαιριστές είναι ακόμα περισσότερα.

Το Euro 2020 που πραγματοποιήθηκε το 2021 θα το θυμόμαστε -κυρίως- για δύο λόγους: για το περιστατικό του Eriksen και για το πέναλτι που δεν ήταν πέναλτι αλλά βουτιά του Sterling. Αν το σηκώσει η Αγγλία, θα το θυμόμαστε -δυστυχώς- για τρεις λόγους. Αλλά όχι, δεν θέλω να δω τον Kane να σηκώνει το τρόπαιο, καλύτερα να κερδίσει ένα Carabao Cup με την Tottenham. Νο offence που λένε και οι Άγγλοι. Και υπάρχουν επιχειρήματα γι’ αυτό. Γιατί δεν θέλω;

Γιατί έχει πλάκα να ακούς τους Άγγλους να λένε it’s coming home ενώ δεν έχει έρθει ποτέ.

Γιατί είναι κρίμα οι Scholes, Gerrard, Lampard να μην έχουν σηκώσει κούπα με την Εθνική τους. Εντάξει, αυτό δεν είναι επιχείρημα.

Γιατί, με κάποιο τρόπο, όλο αυτό θα συνδεθεί με το Brexit και ο σνομπισμός των Άγγλων θα βαρέσει κόκκινο.

Γιατί ο Boris Johnson θα το καπηλευτεί.

Γιατί η Ιταλία έχει ακόμη λίγη από την ποδοσφαιρική «αλητεία» που αγαπάμε.