Eπειδή είσαι single, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι μόνος ή ανεκπλήρωτος. Μάλλον, το αντίθετο. Η κοινωνία τείνει να αντιμετωπίζει το να είσαι single σαν μια «φάση», αλλά για κάποιους, είναι μια επιλογή ζωής. Γιατί;

Έχουν τον απόλυτο έλεγχο του χρόνου τους

Οι σχέσεις έχουν να κάνουν με συμβιβασμούς , αλλά όταν είσαι ελεύθερος, εσύ και μόνος ελέγχεις το πρόγραμμά σου. Εκτός από τη δουλειά και άλλες ευθύνες, όταν πρόκειται για τον τρόπο που περνάτε τον χρόνο σας, είστε ελεύθερος να κάνετε ό,τι θέλετε. Αν το προσωπικό σου πρόγραμμα είναι ιερό και αν δεν αντέχεις να παρεκκλίνεις από αυτό για οποιονδήποτε λόγο ή για κανέναν, αυτό είναι σημάδι ότι περνάς και μόνος σου καλά. Όταν είσαι ελεύθερος, μπορείς να δεις ποιον θέλεις, όποτε θέλεις.

Θέλουν να αφιερωθούν στην καριέρα και στον εαυτό τους

Οι προσωπικοί και επαγγελματικοί στόχοι μπορούν να υπερισχύσουν των σχέσεων για κάποιους. Ένα βασικό σημάδι ότι είσαι πιο ευτυχισμένος χωρίς δεσμεύσεις είναι όταν η σκέψη του να είσαι μόνος σας μοιάζει καλύτερη επιλογή από το να είσαι με κάποιον άλλο — σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά. Όταν επιλέγετε να είστε single, το πιθανότερο είναι ότι έχετε ακόμη περισσότερο χρόνο για να ανακαλύψετε ποιες δραστηριότητες σας κάνουν περισσότερο χαρούμενους.

Προτιμούν  να παίρνουν αποφάσεις χωρίς ενοχές

Όταν είστε ευτυχισμένοι μόνοι, μπορείτε να πάρετε αποφάσεις χωρίς ενοχές, χωρίς να χρειάζεται να λάβετε υπόψη κανέναν άλλον. Είστε η καλύτερή σας παρέα.

Ακόμα ανακαλύπτουν τον εαυτό τους

Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να γνωρίσεις τον εαυτό σου, μπορεί να είσαι πιο ευτυχισμένος όταν είσαι αδέσμευτος/η.

Το dating τους φαίνεται εξουθενωτικό

Αν γεμίζεις τη ζωή σου με τα πάντα εκτός από χρόνο για τα ερωτικά ραντεβού είναι το μόνο σημάδι που χρειάζεσαι ότι είσαι πιο ευτυχισμένος χωρίς μόνιμο ταίρι αυτή τη στιγμή.