Η Δρ Gladys McGarey είναι η συγγραφέας του βιβλίου «The Well-Lived Life: A 102-year-old Doctor’s 6 Secrets for Health and Happiness in Every Age».Όπως λέει στο CNBC ” εμπειρία μου δεκαετιών στην ολιστική ιατρική με έχει διδάξει πολλά για το πώς να ζήσω μια ευτυχισμένη ζωή“.  Πρωτοπόρος ακούραστα στην ολιστική ιατρική, τη φυσική γέννα και τη συνεργασία γιατρού-ασθενούς. Η Δρ Gladys McGarey, συνιδρυτής της Αμερικανικής Ολιστικής Ιατρικής Εταιρείας, ξεκίνησε την ιατρική της πρακτική σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν μπορούσαν καν να έχουν τους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Τα τελευταία εξήντα χρόνια, έχει πρωτοπορήσει έναν νέο τρόπο σκέψης για τις ασθένειες και την υγεία που έχει αλλάξει τον τρόπο που φανταζόμαστε την υγειονομική περίθαλψη και την αυτοφροντίδα σε όλο τον κόσμο. Στα 102 της χρόνια παραμένει οραματίστρια για την υγεία της ανθρωπότητας και του πλανήτη. 

Αυτές είναι οι συμβουλές της 

1. Οι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς άνθρωποι είναι σε θέση να αφήσουν πράγματα ή εμπειρίες που δεν τους εξυπηρετούν πλέον. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μηρυκάζεις και να σκέφτεσαι ξανά και ξανά την ίδια σκέψη.

2. Να είστε ευγνώμονες.

3.Κάντε ό,τι μπορείτε για να αφήσετε τη λύπη σας – συγχωρήστε τον εαυτό σας και, εάν είναι απαραίτητο, ζητήστε συγχώρεση από τους άλλους – για να μπορέσετε να προχωρήσετε στη ζωή σας.

4. Η αγάπη είναι το πιο ισχυρό φάρμακο. Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας – και τους άλλους – για θεραπεία.

 

5. Όλα είναι ο δάσκαλός σας. Ανακαλύψτε τις βαθιές γνώσεις που προέρχονται από τον πόνο και τις αναποδιές.