Είσαι δυναμική, ανεξάρτητη και συντηρείς τον εαυτό σου μόνη σου. Παρόλα αυτά πρέπει να παραδεχτείς πως ένα από τα πιο δύσκολα tasks της ζωής είναι να ζητήσεις αύξηση. “Πως θα το ζητήσω;”, “Μήπως δεν την αξίζω;”, “Αν πω το λάθος πράγμα;” Όλες αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να σε απασχολούν όμως υπάρχουν κάποιες συμβουλές από ειδικούς που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να καταφέρεις να κάνεις την ερώτηση: Θα ήθελα να πάρω αύξηση!

Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Hayley Cross, της εταιρεία υγείας και ευεξίας Improb, υποστηρίζει πως εάν έχετε επιχειρήματα που να δικαιολογούν μια αύξηση μισθού δεν πρέπει να διστάζετε αλλά να το κυνηγήσετε!

4 Tips για να ζητήσεις αύξηση – και να έχεις πιθανότητες να την πάρεις!

Να θυμάσαι ότι είναι οκ!

Δεν υπάρχει κανένας εργοδότης, προϊστάμενος, υπεύθυνος λογιστηρίου ή HR manager, πουθενά στον πλανήτη, που θα σκεφτεί «καλά, ο τάδε ήρθε και μου ζήτησε αύξηση, τι θράσος» ή «α καλά, κατάλαβα, η τάδε είναι εδώ μόνο για τα λεφτά, ακούς εκεί». Το να ζητάς αύξηση θεωρείται αυτονόητο και αναπόσπαστο κομμάτι κάθε εργασιακής σχέσης. Ο προϊστάμενός σου περιμένει ότι κάποια στιγμή μπορεί να το κάνεις και δεν θα εκπλαγεί.

Έχε σωστό timing

Θεωρητικά, οι εταιρείες στις ευρωπαϊκές χώρες, αναθεωρούν τους μισθούς του προσωπικού τους μία φορά το χρόνο, κατά κανόνα εκεί γύρω στον Γενάρη. Στην πράξη αυτό συμβαίνει σπανιότατα, ειδικά στην Ελλάδα. Ωστόσο, αν έχουν περάσει 2-3 χρόνια που ο μισθός σου παραμένει στάσιμος, όχι μόνο θεωρείται απολύτως αποδεκτό να ζητήσεις να τον ξανασυζητήσετε, αλλά έχεις και περισσότερες πιθανότητες να πάρεις θετική απάντηση.

Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα για αύξηση; Μάθε και τις υπόλοιπες συμβουλές στο The Notebook