Είναι Σάββατο πρωί. Ξυπνάς με πονοκέφαλο τέτοιο που σκέφτεσαι πως δεν αποκλείεται να σπάσει το κεφάλι σου. Το σπίτι σου μυρίζει έναν συνδυασμό αλκοόλ και κρέπας από χθες το βράδυ. Ήπιες πολύ, έφαγες όμως, αλλά και πάλι, το hangover δεν αστειεύεται. Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστη θέση του να ευχόμαστε να υπήρχε όντως μαγεία και να μπορούσε απλώς να εξαφανιστεί το hangover.

Χάρη στην επιστήμη, αυτό το τελευταίο, η πλήρης εξαφάνισή του, ίσως γίνεται πραγματικότητα, μιας και σήμερα κυκλοφόρησε ένα χάπι ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Το Myrkl δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτό, σαν πρόληψη του hangover. Το μόνο που χρειάζεται, σύμφωνα με τις οδηγίες, είναι να το πάρεις δυο ώρες πριν την κατανάλωση του πρώτου ποτού. Έχει διάρκεια 12 ωρών και μειώνει τα συμπτώματα της τραγικής «επόμενης μέρας» διαλύοντας το αλκοόλ στο έντερο πριν φτάσει στο συκώτι.

Οι δοκιμές του χαπιού έδειξαν πως άτομα που κατανάλωσαν δυο χάπια και ήπιαν δυο ποτήρια κρασί είχαν 70% λιγότερο αλκοόλ στο αίμα τους μια ώρα αργότερα, σε σχέση με όσους δεν πήραν τα ίδια χάπια. Παράλληλα, το χάπι περιέχει βιταμίνη B12, η οποία σύμφωνα με τους κατασκευαστές του σκευάσματος, βοηθά τους «πότες» να νιώθουν φρέσκοι το επόμενο πρωί. Ναι, το «φρέσκοι» είναι όρος που οι ίδιοι χρησιμοποίησαν. Μπορείς να το φανταστείς έστω;

via GIPHY

Ο Håkan Magnusson chief executive officer στη Myrkl, λέει πως το συμπλήρωμα είναι ένα προϊόν που θα αλλάξει εντελώς το «παιχνίδι». Μάλιστα πρόσθεσε πως «η με μέτρο κοινωνική κατανάλωση αλκοόλ είναι ένα τεράστιο κομμάτι της Βρετανικής κουλτούρας, με την πλειονότητα των Βρετανών να βγαίνουν έξω κάθε εβδομάδα για να απολαύσουν λίγα ποτά μαζί». Ο σκοπός του Myrkl είναι, λοιπόν, να βοηθήσει αυτούς τους τακτικούς καταναλωτές να ξυπνούν την επόμενη μέρα νιώθοντας στα καλύτερά τους, «είτε είναι πολυάσχολοι επαγγελματίες, νεαροί γονείς, ή ηλικιωμένοι που θέλουν να διατηρήσουν μια δραστήρια κοινωνική ζωή».

Ας είμαστε τώρα λίγο ρεαλιστές. Προφανώς, ένα χάπι δεν πρόκειται να εξαφανίσει εντελώς όλες τις αρνητικές παρενέργειες του αλκοόλ και εκείνων τον δυο παραπάνω -χωρίς λόγο- ποτών. Η αφυδάτωση και η υπογλυκαιμία που πάνε πακέτο με ένα μεθύσι, μπορούν επίσης να προκαλέσουν hangover, ενώ παράλληλα η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει τόσες άλλες δυσάρεστες συνέπειες. Όπως πάντα, το να κρατάμε ένα μέτρο και το να ενυδατωνόμαστε παράλληλα με το ποτό μας, παραμένει ο πιο ασφαλής και σίγουρος τρόπος να μη χαραμίσουμε την επόμενη μέρα στο κρεβάτι με πονοκέφαλο. Βέβαια, αυτά εύκολα τα λέμε και δύσκολα τα κάνουμε. Είπαμε, θα είμαστε ρεαλιστές.

Σε κάθε περίπτωση, το Myrkl σήμερα κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία και ένα κουτί 30 χαπιών κοστίζει 30 λίρες.