Ξαφνικά έχουμε γίνει όλοι άνετοι με το πόσο μονόχνωτοι τεμπέληδες έχουμε γίνει. Δηλώνουμε «γέροι στην ψυχή» και ξεχρεώνουμε με τις δικαιολογίες που καλούμαστε να σκεφτούμε κάθε φορά που λέμε όχι σε μια πρόταση που ταιριάζει στην ηλικία μας και μεταφράζεται σε «όρεξη για ζωή». Αυτή η καταπιεστική μάστιγα.

Τέλος πάντων. Το θέμα είναι πως υπάρχουν σημάδια πως δεν είσαι μόνο «γέρος στην ψυχή». Είσαι γέρος γενικώς και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Σωματοποιείται και δεν μπορείς να το αγνοείς άλλο.

Διάβασε παρακάτω όλα τα σημάδια ότι γερνάς πιο γρήγορα από όσο νομίζεις.

Περπατάς αργά

Αν από εκεί που σε ενοχλούσε όποιος περπατούσε αργά μπροστά σου, τώρα είσαι εσύ εκείνος που ενοχλεί περπατώντας αργά, γερνάς. Τι να κάνεις; Να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι φυσικά. Έστω με μισή ώρα περπάτημα τη μέρα. Πάρκαρε και λίγο πιο μακριά. Δεν θα χαθεί και ο κόσμος.

Έχεις πανάδες

Οι πανάδες εμφανίζονται πιο συχνά στο πρόσωπο, μετά τα 50. Συνήθως δεν είναι επικίνδυνες. Εκτός αν αλλάζουν σχήμα, είναι μαύρες ή αιμορραγούν. Μην ψιλιαστούμε ότι ξεχνάς το αντηλιακό σου.

Έχεις ήδη τα πρώτα κενά μνήμης

Πόσες φορές σου έχει τύχει να μη μπορείς να θυμηθείς την ονομασία του πιο κοινού αντικειμένου, που χρησιμοποιείς καθημερινά; Ας πούμε του πιρουνιού. Αν δεν είσαι 40+ για να δικαιολογείται να ξεχνάς κάτι μια στο τόσο, αν δεν είσαι 65+ για να χρειαστεί να μιλήσουμε για άνοια, φτιάξε τη διατροφή σου, ασκήσου, διάβασε. Μην ξεχνάς τα Ω3.

Πονάνε οι αρθρώσεις σου

ΟΚ, το να πονάνε οι αρθρώσεις σου δεν είναι το πιο σπάνιο πράγμα στον κόσμο. Συμβαίνει. Ωστόσο, αν η κατάσταση είναι επίμονη, δεν αποκλείεται να πρέπει να ψάξεις το ενδεχόμενο οστεοαρθρίτιδας. Ενώ τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται γύρω στα 45 στους άντρες, και στα 55 για τις γυναίκες, ο τρόπος να καθυστερήσεις από τώρα την εξέλιξή της είναι η γυμναστική. Ναι.

Το δέρμα σου είναι ξηρό

Ποιος να περίμενε ότι θα νοσταλγούσες τη λιπαρότητα του δέρματός σου. Κι όμως, λιπαρότητα σημαίνει νεότητα για αυτό πίνε πολλά υγρά και γενικώς ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση.

Κάνεις μελανιές

Μετά τα 60 το δέρμα κάνει συχνότερα μελανιές ή μώλωπες. Αλλά εσύ δεν είσαι 60, φανταζόμαστε.

via GIPHY

Οι σκάλες σε δυσκολεύουν

Το έχεις παρακάνει με το τσιγάρο και είναι καιρός να το κόψεις; Δεν θυμάσαι την τελευταία φορά που παρίστανες ότι γυμνάζεσαι; Όποια και αν είναι η αλήθεια, ξεκίνα να προτιμάς το ασανσέρ.

Η κοιλίτσα

Αν ξαφνικά, το λίπος σου μεταφέρεται στην κοιλιά, οι μπύρες δεν είναι δικαιολογία. Ξέρεις τους κινδύνους που ενέχει το σπλαχνικό λίπος. Από καρδιακές παθήσεις μέχρι Διαβήτη Τύπου 2.

Νιώθεις τα χέρια σου πιο αδύναμα

Αν από εκεί που ένιωθες πως έχεις τα πιο δυνατά χέρια του σύμπαντος, τώρα νιώθεις πως χάνεις τη δύναμή σου, το σώμα σου φαίνεται πως αρχίζει να γερνάει. Αν σε ανησυχεί, μίλα με έναν γιατρό.

Αρχίζουν τα προβλήματα όρασης

Μετά τα 40 λες «καλησπέρα» στην πρεσβυωπία. Το να αρχίσουν τα πράγματα να πηγαίνουν στραβά με την όρασή σου πιο πριν, δεν έχει πλάκα. Για αυτό να φοράς γυαλιά ηλίου, να μην καπνίζεις, να τρως σαν άνθρωπος και να κάνεις γυμναστική.

Μήπως ακούς στο «μπάρμπα»; Εμείς πάντως σίγουρα ναι.

Πηγή: in.gr