«Το νερό μαθαίνεται», αυτή ήταν φράση ενός φίλου όταν του είπα ότι όχι μόνο δεν πίνω όσο νερό θα έπρεπε στην καθημερινότητά μου, αλλά και ότι πολύ συχνά δεν έχω την επιθυμία για νερό. Πράγματι, μπορεί να ακούγεται παράδοξο, όμως η καλή και ποιοτική σχέση με το νερό δεν είναι δεδομένη, ακόμα και αν μιλάμε για ένα στοιχείο που δεδομένα είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας.

Το νερό λοιπόν το έμαθα. Πρώτα έμαθα να πίνω την ποσότητα που πραγματικά έχει ανάγκη ο οργανισμός μου. Στην αρχή δεν ήταν εύκολο από τα 0,5 λίτρα/μέρα να πάω στα απαραίτητα 2-3. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εφαρμογές εκεί έξω που μπορούν να σε βοηθήσουν. Κι εγώ, μια τέτοια εφαρμογή εμπιστεύτηκα για να μου θυμίζει να γεμίζω το ποτήρι μου τακτικά. Έπειτα όμως ήθελα να μάθω περισσότερα για την ποιότητά του. Διότι όχι δεν είναι όλο τα νερά ίδια και όταν μιλάμε για κάτι τόσο κρίσιμο για την επιβίωσή μας δεν χωρούν συμβιβασμοί. Αν λοιπόν η κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για την υγεία μας, η αγάπη για το ποιοτικό νερό είναι μια συνειδητή πράξη φροντίδας προς τον εαυτό μας. Αν αγαπήσεις το ποιοτικό νερό, θα σε αγαπήσει και εκείνο.

Αυτή ήταν η στιγμή που αγάπησα το AQUA Carpatica, «ένα θαύμα της παρθένας φύσης» καθώς πληροί όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού. Οι μέρες αυτές απότελούν την ιδανική αφορμή προκειμένου να εκφράσω την αγάπη μου, καθώς το τριήμερο 21, 22 και 23 συμπίπτει με ισάριθμες σημαντικές παγκόσμιες ημέρες: την Παγκόσμια Ημέρα Δασών (21/3), την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22/3) και την Παγκόσμια Ημέρα Αρκούδας (23/3).

Το αγάπησα για την καταγωγή του. Ανακαλύφθηκε το 2000 μέσα στα δάση των Καρπαθίων, την περιοχή που θεωρείται η ιδιαίτερη πατρίδα των Φυσικών Μεταλλικών Νερών σε παγκόσμια κλίμακα. Η έκταση των Καρπαθίων καλύπτει έκταση ίση με δύο φορές την έκταση της Μακεδονίας μας.  Εκεί το έδαφος προσλαμβάνει τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού και έχουν σχηματιστεί τεράστια αποθέματα, ενώ μεγάλο μέρος του καλύπτεται από απάτητα δάση ελάτων και βαλανιδιών. Εκεί, μακριά από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, βρίσκεται η καταγωγή του AQUA Carpatica, η σύσταση του οποίου εξερευνήθηκε και αναλύθηκε για 10 ολόκληρα χρόνια πριν ξεκινήσει η εμφιάλωσή του το 2010.

Το αγάπησα επειδή είναι φυσικώς ανθρακούχο μεταλλικό νερό και όχι ένα ακόμα σοδόνερο. Αν έχει διαφορά αυτό; Σαφώς και έχει. Μπορεί να μας φαίνονται ίδια επειδή η υφή τους στη γεύση είναι παρόμοια και οι φυσαλίδες τσιμπάνε τη γλώσσα μας, ωστόσο τα φυσικώς ανθρακούχα εμπεριέχουν διττανθρακικά άλατα τα οποία εκλύουν μετά την πόση σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτός ο τύπος αλάτων αντισταθμίζει την οξύτητα του γαστρικού οξέος και συμβάλλει σε μια πιο ομαλή και φυσική διαδικασία χώνεψης.  

Το αγάπησα επειδή είναι το μοναδικό με μηδενικά  Νιτρικά (ΝΟ3). Μπορεί να είναι ευεργετικά για τα φυτά, αλλά εξαιρετικά επιβλαβή για την υγεία των ανθρώπων. Η μαζική τους χρήση στη γεωργία επιβάρυνε με χημικά την σύνθεση των υπογείων υδάτων και πόρων. Η δε ύπαρξη των Νιτρικών στο πόσιμο νερό είναι πιο δραστική και έχει μεγαλύτερη αρνητική επίδραση καθώς διοχετεύονται σε όλα τα κύτταρα μας. Το AQUA Carpatica δεν είναι μόνο το καταλληλότερο για όσους φροντίζουν την υγεία τους, αλλά και για βρέφη, τα παιδιά και τις εγκυμονούσες.

Το αγάπησα για τη γεύση του. Η αγνότητα δεν είναι κάτι που μετριέται. Ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Και η γεύση του AQUA Carpatica χαρακτηρίζεται από την αγνότητά του. Είναι καθαρή, ευχάριστη χωρίς καμία επίγευση. Είναι ό,τι χρειάζεσαι για να αναζωογονηθείς μέσα στη μέρα ή μετά από μια επίπονη προπόνηση ή ακόμα και ιδανική για να τη συνδυάσεις με μια fine dining εμπειρία.

Το αγάπησα γιατί με απαλλάσσει από διλήμματα σημαντικά για την υγεία μου. Ζω και εργάζομαι στην Αθήνα, σε μια μεγάλη πόλη δηλαδή όπου το πόσιμο νερό χαρακτηρίζεται από χλωρίωση, νιτρικά. Οι επιλογές που είχα για την κατανάλωση του νερού ήταν έως τώρα συγκεκριμένες, καμία όμως ικανοποιητική. Τα μηχανικά φίλτρα δεν αποκλείουν τη χημική μόλυνση σε νιτρικά. Τα επεξεργασμένα νερά περιορίζουν τα νιτρικά αλλά αποκλείουν ταυτόχρονα τους ηλεκτρολύτες. Τέλος τα φυσικά μεταλλικά ναι μεν διατηρούν τους ηλεκτρολύτες αλλά επειδή δια νόμου δεν δύναται να επεξεργαστούν τεχνητά, τελικά εμπεριέχουν και σχετικά ποσοστά Νιτρικών. Το AQUA Carpatica είναι η ιδανική λύση: Και φυσικά μεταλλικά στοιχεία έχει και Νιτρικά δεν ανιχνεύονται και φυσική αγνότητα γενικώς προσφέρει.

 

Οι παραπάνω 6 λόγοι που αγαπώ το AQUA Carpatica αποδεικνύουν γιατί η αγάπη για το νερό, όταν αυτό είναι ποιοτικό, γίνεται αμφίδρομη. Απολαμβάνω το AQUA Carpatica και αυτό με τη σειρά του με φροντίζει. Και τι καλύτερο όταν η αγάπη μας δεν μένει ανεκπλήρωτη και όταν μια επιστολή αγάπης προς το νερό, όπως αυτή, δεν μένει ανεπίδοτη.