Δεν τα αξίζουμε τα σκυλιά, παιδιά. Και αυτή είναι μια παραδοχή με πολλές απολήξεις. Από το πώς τούς φερόμαστε, το πόσο ποιοτικό χρόνο περνάμε μαζί τους, αλλά και το τι όνομα τους δίνουμε. Ναι, παιδιά. Δεν γίνεται να μπαίνει ένα κουτάβι στο ζωή μας και να αποφασίζουμε ότι θα κάνουμε την ελάχιστη προσπάθεια να του βρούμε ένα όνομα να του αρμόζει, να μην είναι βαρετό, κλισέ, μα κυρίως να μην έρχονται άλλα πέντε σκυλιά κατά πάνω μας όταν το φωνάζουμε στο πάρκο. 

Για πόσο καιρό ακόμα θα ακούμε να φωνάζουν “Ρεξ” έναν γερμανικό ποιμενικό, “Μπούλη”, ένα αμερικάνικο στάφορντσαϊρ τεριέ, τα οποία συνήθως, για να λέμε την αλήθεια συνήθως τα λένε “Δία” και “Ήρα” και ακόμα χειρότερα έχουν και κομμένα αυτιά; 

via GIPHY

Η αλήθεια είναι πως υπάρνουν δέκα ονόματα σκύλων τα οποία έχουμε κυριολεκτικά βαρεθεί. Και δεν έχουμε πιάσει καν τα ονόματα μικρών σκύλων, όπως “Ζουζού” γιατί αυτή η λίστα θα είχε τον ατελείωτο. 

Ρεξ

Φήμες λένε πως αν οι γερμανικοί, οι βέλγικοι και τα μαλινουά μπορούσαν να μιλήσουν, θα είχαν ήδη μπει σε συλλογικότητες με ένα στόχο: την ποινικοποίηση του ονόματος “Ρεξ” στις φυλές τους. 

Ρόκι

Το Ρόκι είναι όνομα πασπαρτού, για μεγάλα σκυλιά, ανεξαρτήτως φυλής. Ο κηδεμόνας τους είναι μπούμερ και δεν σηκώνει κουβέντα για τον Σταλόνε, με ή χωρίς μπότοξ. 

Φιντέλ

Δεν έχει να κάνει με τον σκύλο. Έχει να κάνει με τον κηδεμόνα. Νιώθει αριστερός, που έχασε τον δρόμο του στην πορεία της ζωής. Το να ονομάσει τον σκύλο του “Τσε” το βρίσκει τραβηγμένο. Σε επετείους για τον Κάστρο, ανεβάζει ποστ θαυμασμού, με διευκρινιστική παρένθεση πως η ανάρτηση δεν αφορά τον τετράποδο κολλητό του, ο οποίος πάντα, μα ΠΑΝΤΑ, εκτός από κολλάρο, φοράει κόκκινη μπαντάνα, σαν να είναι υποχρεωτικό.

Μαξ

Ένα από τα πιο τεμπέλικα ονόματα σκύλων. Ο κηδεμόνας βαριόταν να σκεφτεί κάτι πιο πρωτότυπο, μένοντας παράλληλα στον κανόνα των μικρών, με focus στο φωνήεν, ονομάτων σκύλων. Κατά καιρούς έχει σκεφτεί να το αλλάξει σε “Θορ”, αλλά δεν θέλει να μπερδέψει το ζώο. 

Τζακ

Το όνομα όλων των μαντρόσκυλων, που αν μπορούσαμε να καταγγείλουμε τα “αφεντικά” τους για παραμέληση, θα το είχαμε κάνει. Τσέιντζ άουρ μάιντ. 

Ήρα 

Η Ήρα είναι pitbull, ανοιχτόχρωμη. Η κηδεμόνας της τής φοράει πέρλες και δεν σε αφήνει να τη χαϊδέψεις χωρίς λόγο. Κατά τα άλλα, όταν τη φωνάζει στο πάρκο, τρέχουν κατά πάνω της άλλα πέντε θηλυκά σκυλιά. Τα τρία γιατί ακούν στο ίδιο όνομα. Τα δυο γιατί κρατάει μπισκότα. Η Ήρα που ξέρεις εσύ τι είναι; 

Λούνα

Σου λέει, θηλυκό σκυλί, να μην του δώσουμε ένα γλυκό ονοματάκι; Fun fact: αυτό το όνομα δεν έχει μεγέθη. Λούνα μπορεί να είναι ένα τσιουάουα, Λούνα μπορεί να είναι και ένα Ντόγκο Αρτζεντίνο. 

Μόλι

Έχει καταστρέψει κόσμο ο Γιώργος Μαυρίδης. 

Μπέλλα 

*gif με θηλυκό Κάνε Κόρσο να κάνει eyeroll εδώ*

Ζιζέλ

Πολλοί μολοσσοί μας κάνουν thumbs up αυτή τη στιγμή. 

Λάκι

Υποσυνείδητο μήνυμα: είσαι το πιο τυχερό σκυλί στον κόσμο, γιατί είσαι δικό μου. Στο μεταξύ, το σκυλί δεν ταυτίζεται.