Προβοκάτορα, υπάρχει πρόβλημα. Δεν ξέρεις τα πάντα για τη γάτα σου.

Σε άλλα νέα, βρήκαμε 20 πράγματα που πιθανότατα δεν γνωρίζει πολλής κόσμος για τις γάτες. Ακόμα και αν τις αγαπάει.  

via GIPHY

  1. Όταν κλείνουν τα μάτια τους, πρακτικά λένε «σ’αγαπάω». Το αργό κλείσιμο ματιών, στις γάτες, μεταφράζεται ως εμπιστοσύνη.
  2. Από την άλλη, μερικά από τα χασμουρητά τους, έχουν στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα «δεν αξίζεις τον χρόνο μου». Το κάνουν συχνά για να λήξουν έναν «τσακωμό» με ένα άλλο ζώο.
  3. Στην αρχαία Αίγυπτο, όταν πέθαινε η γάτα κάποιου, τότε ξύριζε τα φρύδια του. Αυτός θεωρούταν ένδειξη πένθους, σε έναν πολιτισμό που θεωρούσε τις γάτες μαγικά όντα.
  4. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες, έχουν ένα δυνατό πόδι. Πιο συχνά, στις αρσενικές γάτες το αριστερό πόδι είναι το δυνατό, ενώ στις θηλυκές το δεξί.
  5. Και οι γάτες ονειρεύονται στον ύπνο τους. Σύμφωνα με την επιστήμη, δεν είναι σπάνιο να βλέπουν στον ύπνο τους αρνητικές εμπειρίες που έχουν ζήσει. Και ξέρεις, το να έχεις ξεχάσει την ώρα για φαγητό μπορεί να είναι μια από αυτές. Αυτό το λέμε εμείς.
  6. Η μύτη κάθε γάτας έχει διαφορετικό αποτύπωμα, ακριβώς όπως συμβαίνει με το δαχτυλικό αποτύπωμα των ανθρώπων. Με λίγα λόγια, καμία γάτα δεν έχει ίδια μύτη με κάποια άλλη.
  7. Μια γάτα είναι 95% τίγρης. Γενετικά.
  8. Οι γάτες, από ένστικτο, προτιμούν να πίνουν τρεχούμενο νερό και να αποφεύγουν το στάσιμο. Αυτό γιατί θεωρούν το δεύτερο μολυσμένο.
  9. Αν η γάτα σου σε γλείφει, συγχαρητήρια. Αυτό σημαίνει πως σε αγαπάει.
  10. Οι γάτες περνούν τα 2/3 της ημέρας τους με το να κοιμούνται.
  11. Έρευνες φαίνεται να έχουν δείξει πως οι κηδεμόνες γατών είναι πιο υγιείς από τους κηδεμόνες σκύλων, με λιγότερες πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή.
  12. Οι γάτες είναι υπεύθυνες για την εξαφάνιση 63 ειδών ζωής.
  13. Μερικές φορές μας αγνοούν επίτηδες. Έρευνες έχουν δείξει πως ακούν να τις φωνάζουμε, αλλά επίτηδες δεν αντιδρούν. Υπέροχες.
  14. Μια γάτα μπορεί να εμφανίσει κατάθλιψη. Μερικά από τα συμπτώματα είναι η απώλεια όρεξης, τα μειωμένα επίπεδα ενέργειας και οι αλλαγές στη χρήση της άμμου τους.
  15. Οι γάτες έχουν αφαλό.
  16. Προτιμούν το νερό τους να μην είναι κοντά στο φαγητό τους. Και πάλι, τείνουν να το θεωρούν μολυσμένο.
  17. Η γάτα σου αράζει πάνω στο γραφείο σου, για να σε μιμηθεί. Όντως.
  18. Επίσης, δεν σε θεωρεί άνθρωπο. Πρακτικά, νομίζει πως είσαι και εσύ γάτα. Πιο συγκεκριμένα, μια τεράστια, άγαρμπη γάτα.
  19. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου είναι τοξικά για τις γάτες. Έχε τον νου σου.
  20. Αν τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, η γάτα σου σε κοιτάζει έντονα στα μάτια από την άλλη πλευρά του δωματίου, έχει νεύρα μαζί σου.

Πηγή: Bored Panda