Τους ανθρώπους που δεν αφήνουν τον σκύλο τους να ανέβει στο κρεβάτι, και γενικά να κοιμηθεί μαζί τους, δεν τους κατάλαβα ποτέ. Βέβαια, μετά από συζητήσεις με εκπαιδευτές, κατάλαβα πως υπάρχει μια σειρά από λόγους για να μην υποκύψεις σε αυτή την εθιστική συνήθεια. Ωστόσο νέα έρευνα φέρνει στο τραπέζι έναν πολύ καλό λόγο να βάλει κανείς λίγο πίσω εκπαιδευτικούς στόχους και να αρχίσει να κοιμάται αγκαλιά με τον τετράποδο φίλο του, που στην τελική, είναι τόσο καλός που δεν τον αξίζει καν: ο καλός ύπνος.

Συγκεκριμένα, ερευνητές στο Canisius College στο Buffalo της Νέας Υόρκης, μελετώντας τις συνήθειες 962 γυναικών στην Αμερική, σε ό,τι αφορά τον ύπνο, διαπίστωσαν πως το 57% αυτών μοιράζονται το κρεβάτι τους με έναν άλλο άνθρωπο, το 31% με τη γάτα τους και το 55% με τον σκύλο τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες που κοιμούνται με τους σκύλους τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν έναν καλό ποιοτικά ύπνο, σε σχέση με όσους κοιμούνται με άλλους ανθρώπους ή με γάτες. Μεγάλο πλήγμα αυτό για τους γατογονείς, αλλά έχουν πάρει τη ρεβάνς με την απόλαυση να βλέπουν τα γατιά τους να αράζουν σε πληκτρολόγια σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως ο ύπνος με τον σκύλο προκαλεί στο άτομο την τάση να κοιμάται πιο νωρίς και να ξυπνάει νωρίτερα κατ επέκταση. Τα οφέλη του να κοιμάται και να ξυπνάει κανείς νωρίς είναι γνωστά, αλλά ας τα αγνοήσουμε λίγο ακόμα, διάολε.

Για να στρίψουμε λίγο ακόμα το μαχαίρι στην πληγή των cat lovers, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι σκύλοι δεν έχουν την τάση να διακόπτουν τον ύπνο των κηδεμόνων τους, όσο οι γάτες. Επίσης δεν προκαλούν τα ίδια αισθήματα χαλάρωσης και ασφάλειας με τους σκύλους.

Με λίγα λόγια, αν είσαι διατεθειμένος να ανεχτείς την πεποίθηση ότι του ανήκει πάνω από το μισό κρεβάτι και πως του αξίζει και μερίδιο από το πάπλωμα, όσο προσπαθεί να βολέψει και το κεφάλι του στο μαξιλάρι σου, κοιμήσου μαζί του. Θα νιώσει ακόμα περισσότερο άνθρωπος και λιγότερο σκύλος από πριν. Τα κλασικά.