Τις τελευταίες μέρες –λες και το 2020 δεν ήταν αρκετά δυστοπικό ως τώρα- μαθαίνουμε πληροφορίες για τον μεσογειακό κυκλώνα που θα γνωρίσει η χώρα μας, μαζί με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα φέρει μαζί του. Είναι απόλυτα λογικό το να μυαλό μας να τρέχει σε τραγικές στιγμές του παρελθόντος. Επειδή τα παθήματα για τους έξυπνους γίνονται μαθήματα, είμαστε κάπως πιο προετοιμασμένοι και τελοσπάντων κάπως θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, θα πάρουμε τα μέτρα μας και θα το αντέξουμε ΚΑΙ αυτό.

Υπάρχει όμως κάτι το οποίο για κάποιο διαολεμένο λόγο πρέπει να μας υπενθυμίζει κάθε φορά κάποιος Φιλοζωικός Σύλλογος ή η Μαρία Παπιδάκη στον Best 92.6 που είχαμε την τύχη να ακούμε σήμερα το πρωί.

Στην καθημερινή της εκπομπή στο σταθμό, σήμερα μας θύμισε (εξαιτίας μιας ανάρτησης που πέτυχε) πως είναι σημαντικό αυτές τις μέρες να προσέξουμε τα ζώα. Ο ΣΠΑΖ με τη σειρά του, έκανε την παρακάτω ανάρτηση, την οποία παραθέτουμε για όποιον πρέπει να τη δει και να την ακολουθήσει:

 «Σύμφωνα με την ΕΜΥ από αύριο (Παρασκευή 18/9 τα ξημερώματα) μέχρι το Σάββατο (19/9 το απόγευμα) αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Θα θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα, τα δεσποζόμενα πολλές φορές κινδυνεύουν περισσότερο όταν είναι “φυλακισμένα” σε μπαλκόνια, ταράτσες ή δεμένα σε κήπους και αυλές ενώ τα αδέσποτα μπορούν να τρέξουν να βρουν κάλυμμα.

Φροντίστε να τα κρατήσετε ασφαλή, φροντίστε για τα φοβικά ζώα να τους φτιάξετε ένα χώρο στον οποίο θα βρουν φωλιά και ασφάλεια,

φροντίστε να βάλετε ταυτότητες στα ζώα σας ώστε αυτά που θα χαθούν (γιατί σίγουρα θα χαθούν, εδώ χάνονται με τον καλό καιρό) να μπορέσουν να γυρίσουν γρήγορα σπίτι.

Γενικά φροντίστε. Μία μέρα και κάτι θα είναι εδώ στην περιοχή μας ας περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται.»

Είτε αδέσποτα, είτε δεσποζόμενα, είτε δεμένα σε αυλές, είτε εκείνα που κάποιοι θεωρούν ΟΚ να αφήνουν μόνα τους στον κήπο του εξοχικού γιατί λέει «είναι πιο χαρούμενα έτσι». Όποια και αν είναι η περίπτωση, σήμερα παίρνουμε ό,τι μέτρο είναι να πάρουμε για αυτά. Οι μετεωρολόγοι μας ειδοποιούν για δέντρα που θα ξεριζωθούν και για βάρκες που θα βρεθούν στη στεριά. Για αυτά προετοιμαστήκαμε. Για ζώα που έχασαν τη ζωή τους από ανθρώπινη αμέλεια δε θα προετοιμαστούμε ποτέ.