Ντάξει, όλοι την έχουμε πατήσει. Μα στο σχολείο, μα στη σχολή, μα στο ΚΤΕΛ, στον ηλεκτρικό ή στο μετρό (μα χωρίς τουαλέτα, ρε μάγκες;), μα στο θέατρο ή στο σινεμά… Θες να πας τουαλέτα, πουθενά τουαλέτα (ή ντρέπεσαι να βγεις από κει που είσαι), κι οι ώρες περνούν δραματικά στη σκέψη: “Πάει, μου ‘φυγαν…”.

Μη σκας φίλε μας ή φιλενάδα μας. Μην αγχώνεσαι γιατί δεν βοηθάει. Εμείς και το Brightside.me σου έχουμε τη λύση. Με 9 απλές συμβουλές, θα ξέρεις τι, θα ξέρεις πώς, θα είσαι κουλ και θα τα καταφέρεις.

Καταρχάς λοιπόν…

1. Μην κρατάς… αέρα!

Η πίεση πρεσάρει και την ουροδόχο σου. Άσε… ελεύθερα όσα άλλα σε πιέζουν, για να μπορείς να κρατηθείς εκεί που χρειάζεται.

2. Κράτα όρθια την πλάτη σου!

Έτσι μειώνεις λίγη πίεση στην κύστη σου, και νιώθεις πιο σίγουρος ότι μπορείς να “τα κρατήσεις”.

3. Μείνε στα ζεστά!

Η χαμηλή θερμοκρασία αυξάνει την ποσότητα ούρων, λέει το Αrkansasurology.com. Τι να πούμε κι εμείς; Εμπειρικά και μόνο, θα συμφωνήσουμε…

4. Σταύρωσε τα πόδια!

Δεν έχεις δει που το κάνουν στην τηλεόραση; Ε, πιάνει! Μόνο φρόντισε να μη σου δημιουργήσει άγχος η κίνηση…

5. Προσπάθησε να μη γελάς!

ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ.

6. Σκέψου κάτι άλλο!

Χωρίς πλάκα, προσπάθησε να αδειάσεις το μυαλό σου και να σου τραβήξει κάτι την προσοχή. Το κινητό βοηθάει πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις.

7. Σφίξε τους γλουτούς!

Κάν’ το γενικότερα για να εξασκήσεις τους μύες που ελέγχουν την κύστη. Αλλά κι όταν νιώθεις την ανάγκη, αν το κάνεις θα βοηθήσει αρκετά!

8. Απόφυγε κάθε επαφή με νερό!

Ξέρεις τι συμβαίνει αν βάλει το χέρι κάποιου στο νερό, την ώρα που κοιμάται; Ε, αυτό…